V. NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormány 2011-ben megalkotta a húsz évre szóló európai uniós és hazai forrásból megvalósuló PM10-csökkentési ágazatközi intézkedési programot. A mintegy 700 milliárd forint összköltségű program végrehajtása több tárca illetékességi körébe tartozik. A Földművelésügyi Minisztérium ennek érdekében tárcaközi bizottságot működtet, amelyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is részt vesz. Az összkormányzati intézkedési program végrehajtásánál csak tárcánk elsőhelyi felelősségi körébe tartozó feladatainak ellátására szolgál a fejezeti előirányzatban szereplő, ön által is említett 54 millió forint.
Ha megengedi, az intézkedési programból finanszírozott, már jelenleg is futó projektek közül néhányat megemlítek: határon átnyúló levegőszennyezés modellezése például annak meghatározására, hogy milyen mértékű a környező országok hozzájárulása a hazai szennyezettségi szinthez. A buszcsereprogram vagy éppen a jármű-korszerűsítési feladatok végrehajtása szintén idetartozik; mezőgazdasági és bányászati tevékenységek porterhelés-csökken-tése; szemléletformálás, lakossági kerti tüzelési, fűtési, valamint közlekedési szokásaink megváltoztatására folytatott kampány. Az NFM gondozásában megjelent az „Otthon melege” program, amely fűtés-korszerű-sítési, nyílászárócsere- és háztartási-gép-csere-programot foglal magában.
Tehát mindezekre figyelemmel határozottan kijelenthetem, hogy reményeink szerint minden fennmaradó kételyt is eloszlathatok a tekintetben, hogy az egészséges, tiszta levegő biztosítása és a PM10-szennyezettség csökkentése a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) elkötelezett szándéka.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem