Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mivel látom, hogy valódi vita nem bontakozik ki, ezért záró felvetéseink keretein belül fel kell hogy hívjam a figyelmet egy-két olyan kulcsterületre, amelynek megválaszolása nélkül még vitára sem tarthatjuk alkalmasnak azt, ami előttünk fekszik, és ez igenis komolyan kapcsolódik a végrehajtási rendszer átalakításának szándékához.
A követeléskezelés körüli kaotikus jogszabályi környezet átalakítása nélkül ugyanis álláspontunk szerint a visszaélések többségét nem lehet megszüntetni. Gondolunk még egyszer az általános szerződési feltételek heti vagy akár napi változtatásakor a tájékoztatási kötelezettség valódi mivoltának megteremtésére, tehát arra, hogy legyen ez valóban tetten érhető, számon kérhető, ne fordulhasson elő többször, hogy a követeléskezelőtől tudja meg az adós - vagy az, akiről úgy vélik, hogy tartozik valamivel -, hogy valamilyen fennálló tartozásösszeggel őt – idézőjelben - vádolják vagy jogosan számon kérik azt rajta.
Az értesítési rendszer kitisztításával érjük el azt, hogy ne a követeléskezelő, a végrehajtó vagy rosszabb esetben a behajtó cégektől jöjjön és érkezzen az első tájékoztatás, és valamit azzal is kezdeni kéne, hogy a pszichikai hadviselés mint elsődleges fegyver sajnos ezen követeléskezelőknél igen gyakran fellelhető. Leggyakrabban SMS-ekkel, e-mailekkel bombázzák az adóst, emellett telefonon zaklatják. Volt olyan példa nálunk, amikor naponta 15 alkalommal, hétvégén, munkahelyén, késő esti vagy éjszakai órákban zaklatták, és amikor már a barátai, a kollégái, a családja előtt próbálnak valakit ellehetetleníteni, ott nagyon komoly jogi aggályok merülnek fel.
Tehát ezen rendszer teljes körű és együttes megtisztítása most már valóban cselekvésért kiált. Kérem, hogy a zárszó során majd egypár szóval méltóztassanak reagálni arra is, hogy ezen visszaélés-cunamival kapcsolatban van-e bármilyen cselekvési terve a kormányzatnak, vagy pedig egy biztos kinevezésével letudja ezt a problémakört.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem