LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen a kérdését. Az egy másik beszélgetés tárgyát képezné, hogy én miben vagyok érdekelt, de az elég rövid lenne, mert én nem vagyok semmi ilyen típusú gazdasági társaságban érdekelt. Amiben érdekelt vagyok, azt meg ezerszer számon kérték rajtam, ha a mezőgazdasági típusú érdekeltségre gondol. (Dr. Józsa István: Visszaadni a földet!) Azok a pályázatok teljes egészében átláthatóak voltak.
Szintén csak fejből tudom önnek idézni a rendelkezésre álló információkat. 237 ezer hektárnyi termőföld került földpályázati meghirdetésre 2012-ben és ’13-ban. Ezek a földpályázatok lezárultak, az új bérlőkkel a szerződések megkötésre kerültek. Ezek részben a Nemzeti Földalapnál, részben pedig a nemzeti parkoknál kerültek meghirdetésre. A Bükki Nemzeti Park esetében gyanúsítással, illetve vádemeléssel végződő büntetőeljárás folyt, illetve egy része még tudomásom szerint folyamatban van, tehát az igazságszolgáltatás a munkát ott nem fejezte be. A Hortobágyi Nemzeti Parknál pedig, általam is kifejezetten támogatva, a miniszterelnök Kehi-vizsgálatot rendelt el. A Kehi-vizsgálat befejeződött. Több megállapítása hiányosságokat tárt fel. A hiányosság a pályáztatás módszertanában volt jelen. A Kehi a Földművelésügyi Minisztérium számára világossá tette, hogy az általa felügyelt Nemzeti Földalapnál milyen hibák kerültek elkövetésre a pályázatok kiírásánál. A második tétel azoknak a csoportja, akiknél ugyan hiba történt, de az a pályázat érdemi kimenetelét nem befolyásolta; és a harmadik esetben, úgy tudom, több százas nagyságrendben azt javasolta, hogy ne kerüljön a szerződés megkötésre, tekintettel arra, hogy szabálytalanság történt, olyan szabálytalanság, amely a pályázat érdemi elbírálását és a pályázat kimenetelét érdemben befolyásolta. Például nem rendelkezett valós állatlétszámmal a pályázat nyertese. (Harangozó Gábor István: Senki nem rendelkezik állattal! - Gőgös Zoltán közbeszólása.) A Kehi-vizsgálat azért volt hosszadalmas, mert a Nébihnél… Bocsánat, Gőgös képviselőtársam, talán ön jobban fogja érteni! A Nébihnél tételes ellenőrzést kellett végezni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.), hogy a pályázóknak milyen állattartó-állomány áll a rendelkezésére.
A következő egy percben tudom folytatni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem