BÁNKI ERIK,

Teljes szövegű keresés

BÁNKI ERIK,
BÁNKI ERIK, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, ahogy az államtitkár asszony és Szűcs Lajos képviselőtársam is elmondta, egy rövid technikai módosításról van szó, hiszen ennek a törvényjavaslatnak nem más a célja, mint az, hogy az általános banktitok köréből kivonja azokat a hiteleket, amelyek a 2007. évi vagyontörvény alapján, az Országgyűlés által elfogadott törvény alapján - megjegyzem, amelyet még a Gyurcsány-kormány idejében tárgyalt a magyar parlament - lehetőséget biztosítottak az akkori parlamenti képviselettel rendelkező pártok számára, hogy a működésük támogatására, irodavásárlásra, a technikai infrastruktúrájuk kiépítésére hitelt vegyenek igénybe.
(22.10)
Ahogy az államtitkár asszony is elmondta, az elmúlt időszakban egyre nagyobb volt az érdeklődés ezek után a hitelek után, és miután köztudottan az SZDSZ, amely akkor még parlamenti párt volt, közel 420 millió forintnyi hitelt vett föl, amit a mai napig nem fizetett vissza, ezért azt gondolom, hogy ez a törvénymódosítás lehetőséget ad arra, hogy ezekben az ügyekben az általános banktitok eljárása alól kivegyük ezeket a pártfinanszírozást érintő hitelügyeket, és ahogy államtitkár asszony is mondta, a kormány elkötelezettségének adjunk teret, amelyet a közpénzek felhasználásával, illetve a közügyek átláthatóságának terén vállalt.
Én azt gondolom, hogy semmi különös nincs ebben a törvényjavaslatban, ahogy képviselőtársaim is látják, teljesen világos és egyértelmű, ezen az egy tételen kívül semmi mással nem kíván foglalkozni. Azt gondolom, hogy a pártoknak ez ügyben sem lehet takargatnivalójuk. Nagyon bízom abban, hogy a parlament többsége támogatni fogja ezt a törvényjavaslatot, amelynek köszönhetően a későbbiekben a banktitok alól mentesülnek ezek a hitelszerződések, és megtudhatja a magyar közvélemény, hogy azok a pártok, amelyek ezzel a hitellehetőséggel éltek az elmúlt időszakban, hogyan sáfárkodtak ezekkel a pénzekkel azok alapján a hitelszerződések alapján, amit annak idején a Magyar Fejlesztési Bankkal megkötöttek, teljesítették-e a hiteltörlesztési feltételeket, és jelen pillanatban ezekkel a hitelekkel, a hiteltörlesztésekkel hogy állnak.
Én nagyon bízom abban, még egyszer mondom, hogy a parlament nagy többséggel támogatni fogja ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem