SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az elején szeretném elmondani, hogy mi támogatjuk a tárgysorozatba vételt. Tehetjük ezt egyébként tiszta lelkiismerettel, hiszen ebben a tárgykörben csak ebben az évben két törvénymódosító javaslatot is benyújtottunk a tisztelt Háznak, vagyis először is csak a bizottságoknak, ugye, egyet május 6-án, egyet pedig október 31-én, az országgyűlési képviselők, a kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáról. Természetesen mind a két javaslatunkat a bizottságok leszavazták, és nem engedték, hogy tárgysorozatba vegyék őket.
Azért is támogatjuk egyébként a tárgysorozatba vételt, mert az elmúlt öt év is bizonyítja, hogy úgy néz ki, hogy a tisztelt Házban a jelen lévő pártok közül két olyan formáció van, akiknek tettekben is fontos az, hogy változtassunk ezen a helyzeten, ez az LMP és a Jobbik. Hiszen önök szavakban mindig kifejezik, előző héten is a kormány tagjai közül is többen kifejezték, hogy mennyire változtatni kellene ezen a rendszeren, de amikor változtatni lehetne, és itt van most is a lehetőség, hogy önök majd szavazhatnak a tárgysorozatba vételről, akkor természetesen ezzel nem foglalkoznak.
Hozzáteszem, hogy mi egy kicsit módosítanánk ezen a javaslaton, de azt szeretnénk, hogy legalább vitatkozhassunk róla, nyújthassunk be hozzá törvénymódosító javaslatokat. Mi szigorúbb előírásokat szeretnénk. Azt szeretnénk, hogy az egy háztartásban élők vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános, tehát a házastársak és a gyermekek vagyonnyilatkozata, hogy vagyongyarapodási vizsgálat legyen a ciklus elején és a ciklus végén. Hogy ezt az ÁSZ agy a NAV csinálja, megint csak azt mondom, részletkérdés.
A harmadik nagyon lényeges pont, amit mi szigorítanánk, az az, hogy ezek a vagyongyarapodási vizsgálatok mindenkire kiterjedjenek, aki 1990 óta országgyűlési képviselő volt, kormánytag volt, vagy különböző rendű és rangú államtitkárként szerepelt a politikai közéletben. Mi komolyan vesszük azt, amiért a választók ideküldtek minket, mi egyértelműen azt szeretnénk, hogy ebben az országban elszámoltatás legyen, végre valódi rendszerváltás legyen (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tiszta, átlátható viszonyok az országgyűlési képviselőkre és családtagjaikra is vonatkozóan.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem