SCHMUCK ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. A tárgy kapcsán az európai uniós források, támogatási szerződések nyilvánosságához kapcsolódóan szeretnék néhány szót szólni. Itt most a 2015. évi költségvetés vitájában is sokszor elhangzott, hogy mennyire fontosak az európai uniós támogatások, és hogy az elkövetkezendő hét évben legalább 12 000 milliárd forint európai uniós támogatás érkezik az országba. Az elmúlt hét évben is óriási összeget költött, használt fel az ország az európai uniós támogatások kapcsán. Azt is tudjuk, hogy ezek a források egyre jobban felértékelődnek, hiszen most már a kormány csak az önrészt biztosítja az európai uniós támogatásokhoz, és gyakorlatilag ezek képezik Magyarországon a beruházások forrásait. Tehát egyáltalán nem mindegy az, hogy hogyan használjuk fel, és mennyire átláthatóak ezek a pályázatok.
Szeretném önöknek elmondani azt, hogy egy vállalkozóval beszélgetve, de más vállalkozók is elmondták, hogy Magyarországon a kilencvenes években lezajlott az első privatizáció, és az európai uniós források lehetővé tettek egy második privatizációt is Magyarországon. Gondoljuk csak végig ennek a tartalmát; ez bizony magában rejti azt, hogy az európai uniós források nagyon sokszor nem átláthatóan és nem azokhoz jut, akik feltétlenül megérdemlik ezeket a forrásokat. Mi azt gondoljuk, hogy önöknek is az érdeke és önöknek is a védelme az, ha az európai uniós forrásokat úgy használjuk fel, hogy ezek a pályázatok mindenki számára nyilvánosak, hozzáférhetőek lesznek, és az emberek valóban annak tartalma alapján tudnak ítéletet mondani.
Kérjük, támogassák az LMP által benyújtott törvényjavaslatot. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem