DR. SCHIFFER ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen. Elöljáróban szeretném kifejezni abbéli aggodalmamat, hogy tényleg sikerül önöknek a parlamentarizmust teljesen kiüresíteni. Most itt erről vitatkozunk, majd ettől elválasztva lesz egy szavazás holnap. Most már rendszeresen ez van a tárgysorozatbavételi javaslatokkal.
Vas Imre képviselőtársam mindig meg tud lepni, és mindig képes történelmi tettekre. Az elmúlt négy évben most először hangzott el az egy érdemi törvényjavaslat kapcsán, hogy a Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez. Remélem, hogy ez nem Vas Imre írói munkásságának része, hanem meg van beszélve a főnökeivel. Természetesen állunk elébe.
Viszont hogy klasszikusokat idézzek, Vas képviselőtársam, az ötpárti egyeztetés igazi terepe itt van, ebben a patkóban. Ha ön ötpárti egyeztetést szeretne, akkor legalább a tárgysorozatba vételt engedélyezzék. (Szilágyi György: Úgy van!) Mert tárgysorozatba vétel esetén történik az, amire Szilágyi képviselőtársam is utalt, hogy akkor a módosító javaslatokat meg lehet tenni.
Például az LMP nyitott arra, hogy megtaláljuk arra az alkotmányos megoldást, hogy legyen elszámoltatás az elmúlt 20-25 év teljes politikai elitjével szemben. És meg tudom nyugtatni arról, hogy most már mi is második alkalommal nyújtottuk be ezt a javaslatot, és hasonlóan az elszabotált aktanyilvánossági törvényhez, a politikusok kötelező vagyonosodási vizsgálatára vonatkozó javaslatunkat folyamatosan elő fogjuk terjeszteni ebben a ciklusban.
Szeretném még azt is elmondani, hogy Papcsák képviselő úr azzal próbált kihátrálni a javaslat elől az Igazságügyi bizottságban, hogy a politikusokkal szembeni vagyonosodási vizsgálat a politikusokba vetett bizalmat csökkenti. Ha valami csökkenti a politikusokba vetett bizalmat, azok a luxus-úszómedencék, a luxusórák és a luxuslakások. Tisztelt Képviselőtársaim! Az a helyzet, hogy a vagyonnyilatkozat nem old meg semmit, csak akkor, ha a nagy vagyon forrásoldalát is látjuk.
Lenne még egy javaslatom: esetleg ha ezt a törvényjavaslatot tárgysorozatba veszik, ki lehet terjeszteni a céges érdekeltségekre, ha valaki osztalék formájában a képviselői javadalmazásának (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) legalább negyedét kihúzza, annak a hátterét is vizsgáljuk meg.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiban. - Dr. Szűcs Lajos közbeszól.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem