DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Teljesen nyilvánvaló, hogy jelenleg Magyarországon morális válság van a politikusokkal szemben, és az is, hogy jelenleg Magyarországon a korrupció pestise egyenlőséget jelent a politikai elittel, és ezért a teljes társadalmi elutasítottságért és azért, hogy ennek örvendenek a politikusok, az elmúlt 25 év beruházásai és a kormányokon átívelő beruházások felelősek, és az anómiás jeleket ezek mutatják. De akár mondhatnánk példát rá a jelenlegi beruházásokkal, mint például az M4-es autópályával kapcsolatosan is.
Gyakoriak tehát a gyanús esetek, éppen ezért a Jobbik már régóta, az előző ciklusban is és a jelenlegi ciklusban is az egyetlen és talán az LMP-n kívül az egyedüli elkötelezett párt, aki a korrupció felderítésében, feltárásában, de annak felszámolásában, illetve az áttekinthető állam megteremtésében érdekelt volt és mind ez idáig támogatta. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a kormány, illetve a kormánypártok, akiknek képviselői hevenyészve üldögélnek itt, ellenkező irányban, az átláthatatlan államban érdekeltek, illetve például törvénnyel olyan teret nyitnak, hogy a saját cégeik pályázatait ők maguk bírálhassák el, és ne legyen semmilyen kizáró ok ezzel szemben. A Jobbik pont ezért és az elmúlt 25 év ezen beruházásainak és a tapasztalt anómiás jelek felszámolása végett például javasolta, hogy önálló vizsgálóbizottságot állítsunk fel az elmúlt 25 év korrupciós cselekményeinek a kivizsgálására, feltárására és egyébként az elkövetők megbüntetésére.
Így tehát a tárgysorozatbavételi javaslat támogatható, mert kompletten lép fel a problémával kapcsolatosan mind az Országgyűlésre, mind országos hatóságokra, országos szervekre, önkormányzati képviselőkre vonatkozóan, tartalmaz többek között egy offshore klauzulát is, amelyben végre nevesítjük azokat az országokat, akiket adott esetben gyanúsnak tekinthetünk, és egy jó kiindulási pont ahhoz, hogy elinduljunk ebben a vitában, a szabályozás hatékony legyen, és jól tudjon fellépni az állam a korrupciós cselekményekkel szemben. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem