NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Miniszter Úr! Hadd kellemetlenkedjek egy kicsit! Már amennyiben annak számít egy ön által korábban még ellenzékben benyújtott kitűnő javaslatának ismételt benyújtása, hiszen amióta ön a gazdagok kormányának tagja lett, úgy tűnik, megfeledkezik korábbi javaslatáról, de nem csak ön, az egész pártja.
Hiszen ön a pártját képviselve tiltakozott Gyurcsány Ferenc villája előtt 2005-ben, és indítványozta a húszmillió forint feletti értékű luxususzodák, luxusmedencék megadóztatását. Azt is elmondta, hogy felháborító, hogy Magyarországnak ma olyan luxusbaloldali miniszterelnöke van, aki a közteherviselést magára nézve nem tekinti kötelezőnek. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy - idézem - milliárdosként nem hajlandó luxusadót fizetni luxususzodája után Gyurcsány Ferenc. Mondta ezt ön nagyon helyesen, és be is nyújtott az Országgyűlés honlapján a mai napig megtalálható módosító javaslatot, amivel megadóztatta volna a húszmillió forint fölötti értékű magántulajdonú luxus-úszómedencéket.
Ezt nyújtottam be én ismét, azonban érdekes módon, amióta önnek is egy ilyen medencéje van - amivel kapcsolatban két értékbecslő is megállapította kérdésemre, hogy ha nemcsak a köveket és az uszoda anyagát, hanem a befoglalt ingatlan értékét is belevesszük, akkor ez bizony a 20 millió forint értéket meghaladja -, úgy tűnik, hogy a lét meghatározza a tudatot az ön számára. És a gazdagok kormányában már nemhogy ezt nem merte kezdeményezni, de bizony támogatni sem akkor, amikor önök, egyébként azt gondolom, egy kicsit sunyi módon, a mamelukjaikkal lesöpörték ezt a javaslatot, amikor ismét szóról szóra azt a javaslatot nyújtottam be, amit lehetne esetleg egyébként egy kicsit máshogy is megfogalmazni, de hogy elvileg egyetlen kritikát se tudjon ön mondani ezzel kapcsolatban, és végre egy ellenzéki javaslat is megvalósulhasson itt az Országgyűlésben, hiszen a sokat emlegetett nemzeti együttműködés rendszerében valójában önök minden konstruktív javaslatot lesöpörnek, tehát ezért indítványoztam pontosan az ön javaslatát. Ezért kérdezem, hogy ön legalább így utólag elismeri-e, hogy hiba volt, hogy ezt nem támogatta; legalább ön, ha a Fidesz képviselői az elmúlt hetekben ezt le is szavazták.
Köszönöm érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem