KEPLI LAJOS

Teljes szövegű keresés

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm, államtitkár úr, a választ. Sajnos, sok határozott dolgot nem hallottam ki belőle. A folyamat az, ami engem zavar, tudja, megmondom őszintén, mégpedig az, hogy amint Putyin és Oroszország bejelenti, hogy elállnak a Déli Áramlattól, abban a pillanatban kijelentjük, és visszatérünk ahhoz a régi tervhez, amit a Nabuccónál már tapasztalhattunk, hogy Azerbajdzsánból hozunk gázt, holott meglennének az alternatívák az orosz gázra is. Másrészt Németországnak meglehet a saját Északi Áramlat nevű gázvezetéke, ahol közvetlenül orosz gázhoz jut. Úgy tűnik, Magyarországnak ez most nem adatik meg.
A másik az, hogy az energiapolitika terén hová tudunk még hátrálni. A Paks II. beruházás terén látjuk, hogy az angolok akár állami támogatás útján is véghez tudják vinni a saját beruházásukat, nálunk pedig a kormánybiztos kijelenti, hogy amennyiben az EU tiltott állami támogatást vél felfedezni, akkor akár még ki is hátrálhatunk az ilyen szerződéseinkből.
A harmadik pedig, hogy miközben Németország az atomenergia kiváltására szénbányákat és szélerőműveket nyit, aközben mi bezárjuk az utolsó, egymillió tonna éves kapacitású mélyművelésű (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szénbányánkat. Hova tudunk még energiapolitikában hátrálni? Nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem