ORBÁN VIKTOR

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Nem tudok versenyezni a képviselő asszony helyzeti előnyével, mert ő egy olyan dokumentumról beszél, amit ismer, én meg egy olyanról, amit nem. Ez azért van így, mert ön egy olyan kérdést tett fel, amely a szakirányításért felelős miniszter és államtitkárok előtt lévő anyagra vonatkozik és a kormány ez ügyben még nem hozott döntést. Ezt az anyagot végleges formájában még nem tárgyalta a kormány, ezért az abban foglaltakat most még a kormány előtti döntéselőkészítésnek kell tekinteni. Amikor majd túl vagyunk ezen a vitán a kormányülésen, akkor én is az anyag minden tekintetében tudok majd önnek pontos választ adni. De még ez előtt vagyok.
Ami a szakiskolások, a gimnázium és az egyetem vagy főiskola összefüggését illeti, nekem, tudja, nem szokásom, nem tisztem, hogy az 1990 előtti politikai rendszerre pozitív módon utaljak, ez most sem áll szándékomban, csak jelezni szeretném, hogy ez a rendszer már létezett valaha Magyarországon. Tehát nekünk nem kell egy teljesen új dolgot kitalálni, mert Magyarországon egyszer már volt olyan, hogy valaki elment szakiskolába, néhány évet dolgozott, felnőtt fejjel leérettségizett, aztán még elmehetett egyébként akár főiskolára is, és ott diplomát tudott szerezni.
Ilyen már volt Magyarországon, csak ezt ’90 után valahogyan elfelejtettük, szétcsúszott, nincs összeszervezve; modern körülmények között, nem kommunista alapon, európai polgári alapon ezt a rendszert újra kell szervezni. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem