VÉCSEY LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VÉCSEY LÁSZLÓ
VÉCSEY LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Legény képviselőtársunk elmondta azt, ami egyébként a bizottsági ülésen is elhangzott. Nagyon sajnálom a szocialista képviselőcsoportot, lehetetlen dolog az állandó gyanakvás légkörében élni. Lehetetlen dolog, hogy ha bármi történik, akkor azonnal élnek a gyanúperrel, és valamit mögé látnak.
(20.50)
Az viszont, amit Hiszékeny képviselőtársunk elmondott, arról tanúskodik, hogy nem ismerik az építési engedélyezési eljárás rendjét. Amikor ez a kormányhivatal elsőfokú építési hatóságként eljár - el kell olvasni a törvényjavaslat szövegét -, a normális építéshatósági eljárás folyamatában meg kell hogy kapja az építésiengedély-kérelmet. Az építésiengedély-kérelem tartalmaz mindent, amit az építéshatósági szabályozás előír. Ehhez a kérelemhez - ugyanúgy, mint bármilyen építéshatósági eljárásban - mellékelni kell a szakhatósági állásfoglalásokat, és mellékelni kell mindent, ami egy létesítmény engedélyezéséhez szükséges.
Amikor ez az eljárás beindul, akkor teljesen érthető - és megint nem kell, tisztelt képviselőtársaim, mindenfélét mögé látni -, hogy főhatóságoktól egy bizottság keretében plusz extra szakértelmet bevonnak, hiszen országosan nagyon kevés ilyen építési engedélyezési eljárás várható. Nem várható el minden egyes megyétől, minden egyes régiótól, urambocsá, kisebb területi egységtől, hogy ott ez a szakmai hozzáértés és ez a szakapparátus koncentrálódjon. Ha országosan felállna megyék szerint 19, Budapesttel együtt 20 ilyen hatóság, akkor megkockáztatom, hogy ezek fele vagy több mint fele egy évig vagy éveken túl is munka nélkül lenne, hiszen az adott területen nem lenne igény erre az építéshatósági eljárásra.
Tehát teljesen indokolt, hogy országos hatáskörrel jöjjön létre egy ilyen szervezet. Hogy ez a szervezet a törvény szerint éppen melyik megye kormányhivatalára van nevesítve, nos, én azt gondolom, ha bármelyik másik megye kormányhivatala kapta volna meg ezt a kijelölést, szocialista képviselőtársaimnak akkor is, ott is támadt volna valamilyen gyanúja, minden egyes megyében tudtak volna találni valamiféle nem létező, ám általuk vélelmezett összefüggést, rejtett összefüggést, összefonódást. Azt gondolom, hogy ezt érvelésként egész egyszerűen nem kell komolyan venni.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem