HERINGES ANITA

Teljes szövegű keresés

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Sajnálom, hogy a miniszter úr nem tud részt venni, így Aradszki államtitkár úrnak teszem fel a kérdést; kérem, oszlassa el kétségeinket.
Az ön minisztere, Seszták Miklós, az önkormányzati kampányban nálunk járt és azt mondta: Paks nem ott tart ma, ahol kellene. Egy szürke kisváros hétköznapjait éli. Paksot megfelelő pozícióba kell juttatni, de nemcsak uniós pénzekre, hanem az atomerőmű kapacitásfenntartásához szükséges feladatokhoz dedikált forrásokra is számíthat a város. Ehhez nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kormány és az önkormányzat. Paks a kormány támogatása nélkül nem létezik, és a mindenkori magyar kormánynak szüksége van Paksra. A város fejlődéséhez a kormánytámogatás és a kormánypárti megyei vezetés mellett fideszes önkormányzat is kell.
Az önkormányzati választások eredményeként a kormánypárti megyei vezetés, ugye, meglett, de Paks város lakossága egy szakembert választott polgármesternek, aki nem a kormánytöbbséghez tartozik; egy tisztességes, konzervatív szakembert, a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját.
(19.30)
A város a szakmaiság mellett döntött a pártpolitika felett. Ezt mindannyiunknak el kell tudni fogadni. (Dr. Rétvári Bence: Tavasszal is így volt.)
A 2015. évi központi költségvetésben a paksi labdarúgó-stadion felújítására 240 millió forintot irányoztak elő. Ezzel szemben a sajtóhírek szerint az MVM nem támogatja tovább a paksi futballklubot, ezzel százmillióktól esik el a focicsapatunk.
Kérdezem önt, államtitkár úr, mint az állami vagyont felügyelő minisztérium egyik vezetőjét: mire számíthat Paks? Lesz szép, új stadionja, de az MVM sem a nevét, sem a pénzét nem adja a focicsapathoz? Kérem, oszlassa el rossz érzésünket: nem attól függ a város fejlődése és támogatása, hogy milyen színű a polgármester vagy a többség.
És egy aktuális kérdés, paksiként két kérdés merült ma föl bennem: miért titkosítanak mindent a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartásával kapcsolatban - még a vállalkozói szerződéseket is -, és miért veszik ki a közbeszerzés alól? Átláthatóságra és szakmaiság van nálunk szükség, nem erre (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amit most önök benyújtottak. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem