DR. ARADSZKI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A Magyar Villamos Művek csoport és a paksi futballklub, amely egy, a hatályos jogszabályok szerint gazdálkodó szervezet, önálló társaságként működő gazdálkodó szervezet, gondolom és feltételezem és biztos vagyok abban, hogy piaci alapon döntött arról, hogy milyen módon támogatja, szponzorálja az MVM az élvonalbeli futballt Pakson. Ezt azért is fontos elmondani, mert emögött tisztán üzleti megfontolások kell hogy legyenek. A társaság erre feljogosított szervei üzleti megfontolások alapján, függetlenül döntenek a szponzorációs támogatásról.
Kérdésének második felére, illetve annak tartalmára, hogy mi lesz Pakssal a következő évtizedekben, el kell mondanom, hogy a Paksi Atomerőmű a térség legnagyobb munkáltatója, közvetve több tízezer ember megélhetését biztosítja. A megyében 215 ezer forint a bruttó átlagkereset, döntően a Paksi Atomerőmű miatt, amely magasabb a dél-dunántúli régióban jellemző értéknél.
Az erőmű megépítése Paksot az ország egy legdinamikusabban fejlődő településévé tette. Olyan szolgáltatási ágak jelentek meg, amelyek korábban elképzelhetetlennek tűntek. Ennek az állapotnak a fenntartásához szükséges a Paksi Atomerőmű élettartamának a meghosszabbítása - ez megtörtént -, és a meghosszabbítás után még hosszabb időtartamig szükséges az, hogy a paksi kapacitás is fennmaradjon, tehát a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartása is szükséges a további paksi jövőképhez.
A kormány kiáll a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartása mellett, szemben önnel, aki a paksi kapacitásbővítésről szóló (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) országgyűlési vitában nem támogatta a kapacitásfenntartásról szóló döntését. (Heringes Anita: Hazugság! Hazugság!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem