DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Képviselő Asszony, ha ezt az elvet vallanánk, akkor nem tudom, hogy hány területi kamarája maradna meg a Magyar Ügyvédi Kamarának, hiszen bár kötelező tagság van az ügyvédek között is, ráadásul az ügyvédek azért mégiscsak közéletibb szakmát űznek, mint a pedagógusok, de mégis olykor-olykor 10-20-30 százaléknyian mennek csak el egy kamarai közgyűlésre, és nagyon ritka az, lehet, hogy nem is volt az utóbbi időszakban (Dr. Schiffer András: És ez így rendben van?), amikor az adott kamara tagjainak több mint fele, mondjuk, elment volna az ügyvédi kamara közgyűlésére. És még sem mondjuk azt, hogy fel kellene oszlatni az ügyvédi kamarákat, mert nagyon kevés ügyvéd megy el a kamarai közgyűlésre, és nem vonjuk kétségbe ezeket a döntéseket.
Vagy: ha megnéz egy önkormányzati választást, ahol adott esetben nem ment el a választóknak több mint 50 százaléka, és mégis tudtak polgármestert választani. Ez egy nagyon gyenge érvelés, szerintem ez egy rossz irány, ha azt mondja, hogy azért, mert bár mindenkinek meg volt adva a lehetőség, de kevesen mentek el, ezért az egész szervezetet kétségbe kéne vonni, mert akkor nagyon sok kamara Magyarországon bajba kerülne.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem