ZAGYVA GYÖRGY GYULA

Teljes szövegű keresés

ZAGYVA GYÖRGY GYULA
ZAGYVA GYÖRGY GYULA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Mátrai Márta képviselő asszonynak szeretnék válaszolni, de pont kiment a teremből. Ő azt mondta, hogy 2006-ban csak azoknak járna közkegyelem, ha lenne esetleg ilyen, aki bűnös. Én úgy gondolom, hogy azokban az esetekben senki nem volt bűnös, csak el volt ítélve. Még abban az esetben is, ha esetleg az akkori törvények szerint törvénybe ütközőt követett el, mert olyan volt a helyzet, hogy belekényszerítették ezeknek az embereknek a nagy többségét esetleg törvényellenes cselekedetekbe. Például, amikor, mondjuk, egy társát kellett a rendőrök karmai közül kimentenie, vagy esetleg megvédenie a rátámadt rendőröktől, akik indokolatlanul támadtak rá.
Rengeteg olyan helyzet volt, és itt meg szeretném védeni Gaudi Tamás módosító javaslatát, aki azt mondja, hogy nemcsak a rendőri vallomásoknál kellene semlegesíteni, hanem a beismerő vallomásoknál is. Hiszen én ismerek számtalan olyan embert, aki bevallotta azt is, amit nem követett el. Rengeteg fiatal srácot és lányt vittek el például rendőrök 2006 őszén, és mondjuk, egy egész éjszakán keresztül térdeltették őket a rendőri fogdán, fenyegették őket, bántalmazták őket, amit be sem mertek utána vallani, mert olyan volt a helyzet.
(20.20)
Ezek az emberek nem követtek el bűnt, mégis bevallották, mert kikényszerítette belőlük az önök rendőrsége, Steiner úr, ha már ennyire védi őket. Illetve azokból az emberekből, akik törvénybe ütköző cselekményt követtek el egy tüntetésen vagy megmozduláson, azt meg kikényszerítette a rendőrség a törvénytelen fellépésével.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem