SÁRINGER-KENYERES TAMÁS

Teljes szövegű keresés

SÁRINGER-KENYERES TAMÁS
SÁRINGER-KENYERES TAMÁS (KDNP): KDNP-képviselőcsoport. Ismételten szeretném felhívni a figyelmet a felnőttképzéssel kapcsolatban egy tényre. Én magam is részt veszek oktatóként a felnőttképzésben, és tapasztalataim szerint azt, hogy a képzésben miért vesznek részt az emberek, három-négy fogalom köré lehet csoportosítani. Vannak, akik azért sajátítanak el tudást, jelentkeznek felnőttképzésre és vesznek részt azon, mert szükségük van a tudásra; ez a jobbik kombináció. Vannak, akik azért vesznek részt, mert valamilyen kényszer hatására kell hogy részt vegyenek a képzéseken. Van, aki azért, mert ingyen van és gyarapítja a papírjai számát, amivel aztán később - mint korábban elhangzott - valóban nemigen tud mit kezdeni, csak a polcnak gyártja. S talán van egy negyedik csoport is, amelynek vannak elképzelései arról, hogy a jövőben még fog ezzel foglalkozni, például a mezőgazdasággal, és akkor eljön egy aranykalászos gazdaképzésre vagy egyéb képzésre.
A lényeg, amit ezzel kapcsolatban szeretnék képviselőtársaim és államtitkár úr figyelmébe ajánlani: ezeknek az oktatásoknak az ellenőrzése számomra nem jelenik meg pontosan, precízen. Megjelenik egy olyan típusú ellenőrzés, hogy megvannak-e a megfelelő dokumentumok, a pénzek le vannak-e fedve, de az, hogy ezen a képzésen milyen minőségben vett részt az adott hallgató - hiába a vizsga, hiába az egyéb tudásfelmérés; modulzárókra és ilyesmikre gondolok -, valójában nem látom azt, hogy pontosan és független módon le lennének ellenőrizve ezek a kérdések.
Köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem