VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen. Csak egy ilyen tematika van, amit hangsúlyosnak érzek, és még nem szóltam hozzá a mai nap, ez az ingatlanadó kérdése. Az LMP úgy en bloc a vagyoni típusú adókat és így az ingatlanadót sem veti el. Viszont, véleményünk szerint, ha bevezetésre kerülne egy ingatlanadó, akkor nagymértékű adócsökkentéssel kellene párosulnia a munkát terhelő adók és járulék területén.
(1.00)
Mert valóban, az ingatlanadó és a vagyoni típusú adók könnyen megfoghatók, míg nagyon könnyű kibújni a munkát terhelő adók alól. Viszont úgy látjuk, hogy a jelenlegi ingatlanadó bevezetésének a módszere is eléggé problémás, és az önkormányzatokkal itatják meg azt a feketelevest, amit végül is a Matolcsy-minisztériumban főztek. Tehát az önkormányzatoknak és a helyi polgármestereknek kell majd a választók szemébe nézniük - és nem a kormányzatnak -, hogy ezt a pluszterhet még el kell viseltetni. Márpedig az önkormányzati rendszer átalakításából fakadóan nagyon sok helyen ki kell majd vetni ezt az ingatlanadót azért, hogy az önkormányzat fenn tudja tartani a működését.
Másrészről úgy gondoljuk, hogy az ingatlanadó bevezetése bizonyos keretek között jó is lehet. Viszont azáltal, hogy az ingatlanadót önök olyan mértékkel szabják meg, hogy akár egy panellakás viszonylatában több tízezer forintot kell évente kipengetni, egy budapesti társasházi lakás kapcsán ez akár több százezer forintot is elérhet, ez egyszerű népsanyargatás. Ez már túl van a megszorítás kategórián, kérem szépen! Az ingatlanadónak ez a fajtája már az utolsó utáni bőrt is lehúzza a magyar emberekről. Ez tarthatatlan és elfogadhatatlan!
Köszönjük.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem