VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszöntöm azt az egyetlenegy legényt a fideszes padsorokban, aki itt bírja a strapát egy óra körül, illetve az államtitkár urat, valamint a Ház személyzetét, illetve a jegyző urat, illetve az elnök urat. Nagyon büszke vagyok arra… (Dr. Ujhelyi István belép az ülésterembe.) Ó, itt van az alelnök úr is. Büszke vagyok arra, hogy tényleg vannak, akik komolyan veszik a jövő évi adó vitáját.
Itt szeretnék kapcsolódni Sneider Tamás elnök úrhoz, hogy itt valóban egy nagyon szörnyű folyamat látszik. A magyar nyugdíjrendszert, elnézést a kifejezésért, önök szétbarmolták. Ez a számításaim szerint a 14. olyan törvénymódosítási javaslat, amelyik a nyugdíjrendszerbe belenyúl. A harmadik után figyelmeztettem a tisztelt kormányzati képviselőtársaimat, hogy a nyugdíjrendszer legfőbb értéke az állandóság és a kiszámíthatóság.
(Az elnöki széket dr. Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Önök azzal, hogy egy és negyed év alatt tizennégyszer nyúltak hozzá a nyugdíjrendszerhez, legutoljára itt a szociális adó tekintetében úgy, hogy az egész nyugdíjrendszer alapjaiban recsegett és ropogott meg most; hiszen most már valóban nemcsak az én generációm nem számít nyugdíjra, de már a szüleink generációja is úgy érezheti, a mostani ötvenesek, hogy habár még közel lenne az a nyugdíjkorhatár, de mivel a jogi szabályozás úgy alakult, ahogyan, és úgy alakul most a jelenlegi adórendszer átalakításával, ahogyan, nincsen jogi garanciája annak, hogy ők a több mint 40 évnyi munkájukért ma nyugdíjat kapjanak. Nincs meg az a társadalmi szolidaritás, amin a nyugdíjrendszer alapulna, mert nincs olyan társadalmi kohézió, nincs olyan társadalmi megegyezés mögötte.
Ezért arra kérem a tisztelt kormányképviselőket, mindahányat, akik itt vannak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy ezt komolyan gondolják át, és a frakcióülésen vessék föl, hogy a szociális adó ötlete mégiscsak elgondolkodtató, azért mégsem lehet a nyugdíjrendszert taccsra tenni egy (Az elnök ismét csenget.) adómódosító javaslatban!
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem