VÁGÓ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előttem felszólaló jobbikos képviselőtársak mondandójához szeretnék csatlakozni.
Első körben szeretném kiegészíteni Nyikos elnök urat, az áfával nem Európa-csúcstartók vagyunk, hanem világcsúcstartók, csupán Dzsibuti és Saint Lucia, a két nagy formátumú gazdaság, amelyek valamelyest bizonyos termékek áfájában előzik meg Magyarországot, de mindenhol, a legfelső és az általános áfakulcs tekintetében világcsúcstartók vagyunk. Ennek nagyon egyszerű hatása van a magyar gazdaságra: egyszerűen ki fognak menni a magyar vállalkozások külföldre, elindul a bevásárlóturizmus, a benzinturizmus, a Magyarországon megtermelt jövedelmek majd ki fognak vándorolni; sajnos ez a szörnyű kép tárulhat elénk.
A másik mondanivalóm - már látom, hogy szűkös az időm -, Bödecs Barnára reagálnék, és elmondanám azt, hogy az LMP is szeretné megváltoztatni a családtámogatási rendszert. Mi is látjuk a problémát, hogy már a második gyermek sem születik meg sajnos legtöbbször, ezért egy olyan családi adókedvezmény-átalakításba kezdtünk, ahol minden egyes gyermek után ugyanannyi kedvezményt lehessen igénybe venni, viszont ezt az összeget, amit ebből a költségvetés megspórolt, teljes egészében odaadnánk családi pótlék formájában, így ez is egy jövedelemtranszfert jelentene a legjobban keresőktől a rosszabbul keresők felé, és így valóban azokat a családokat tudjuk támogatni, akik igen rászorulnak, és nem pedig azokat, akik a magas jövedelmük miatt megtehetik, hogy leírják az adójukból ezt a kedvezményt.
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem