NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szégyen, azt gondolom, szégyen ez a lapítás, ami a kormánypárti képviselők sorait övezi, hogy senki sem tartotta szükségesnek, hogy megnyomja azt a gombot, amivel hozzászólhatott volna a kommunista vezetők közéletből való kitiltásához. A nemzeti együttműködésnek hívott rendszerben, a rákosista alkotmány helyére egy hasonlóan egypárti alaptörvény kerül, melyet a húsz másik posztkommunista országgal szemben nálunk példátlan módon csak a kormányoldal szavazott meg. Egyetlen módosító javaslatot sem fogadtak el, például azt sem, amellyel kizártuk volna a közéletből, aki tevékeny szerepet vállalt a korábbi szocialista államélet irányításában, aki az állampárt vezető tisztségviselőjeként vagy fegyveres szervezetek vezetőiként közreműködött a magyar nép elnyomásában, a kommunista diktatúra fenntartásában. Így az egykori cenzor, Lendvai Ildikó, az MSZMP KB-tag Kovács László vagy a KISZ KB egyik tanácselnöke, Gyurcsány Ferenc ebben az állítólagos új rendszerben is országgyűlési képviselő maradhat. Szégyen!
Orbán Viktor tavaly október 23-án azt mondta, hogy a kétharmados forradalommal véget ért az ’56-osok harca. Bizonyos értelemben persze a pufajkás Horn Gyula is ’56-os, az ő végső harca valóban lezárult. Börtön helyett luxuskórházi ellátást kap közpénzből Orbán Viktor személyes közbenjárására. (Pfújolás, moraj a Fidesz soraiban.) De a mi ’56-osaink, köztük Murányi Levente harca nem ért véget. Csak kimentek a tankok, s bejöttek a bankok; ma már máshogy vívjuk forradalmukat. Önök ezzel szemben, a Fidesz elnökségéből kiszivárgott hírek szerint, a szerint az elv szerint folytatják munkájukat, hogy amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. Vegyék észre azt az antikommunista fordulatot, ami a társadalomban bekövetkezett, azt az elvárást, aminek igyekszenek önök is, de egyelőre csak még a preambulumok szintjén, az elvek szintjén megfelelni!
Kimondják, hogy az MSZMP jogutódja az MSZP, de nem követik érdemi rendelkezések, nem követi a feloszlatás, nem követi a vagyonelkobzás, sőt, ma is leszavazták, megint leszavazták a kommunista luxusnyugdíjak eltörlésének még a napirendrevételét is. (Az elnök csenget.) Azt kell, hogy mondjam, szégyen! (Az elnök csenget.) Miközben önök antikommunista színben próbálnak fürdeni, valójában a mai napig is csak kommunista… (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem