DR. STAUDT GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is arra szeretném buzdítani önöket, hogy támogassák a tárgysorozatba-vételét ennek a nagyon fontos alaptörvény-módosításnak.
Ahogy az alkotmányügyi bizottságon is elhangzott, és az ottani tapasztalatok alapján tudom mondani, nem jó az, hogyha eljárásjogi szabályok és eljárásjogi indokok mögé bújnak.
(17.40)
Mi nem szeretnénk mást, mint beszélni erről a témáról, és egy olyan döntést hozni, amelyben társadalmi konszenzus van, amelyet itt a Ház előtt meg tudunk vitatni, de ennek csak egy módja van: hogy tárgysorozatba veszik, tárgysorozatba vesszük ezt a javaslatot, utána napirendre vesszük, és itt a Ház előtt megvitatjuk. Nem elfogadható, hogy mindenféle álérvekkel, kibúvókkal megpróbálják a múlt rendszer bűnöseit a közéletben benntartani. Hogyha sikerült még itt a keleti blokkban is a többi országnak megoldania, és húsz évet kellett várnunk arra, hogy egy ilyen törvény elfogadásra kerüljön, akkor legalább most ne legyenek restek, és támogassák ezt a javaslatot.
Hangsúlyozni szeretném még egyszer, hogy itt nem arról van szó, hogy ez lenne a végleges javaslat, ki kell alakítani azokat a formákat, azokat a módozatokat, amelyek mindenkinek megfelelnek; nyilván a volt kommunista vezetőknek nem fog megfelelni, de ez a célunk. Kérem, ne bújjanak az eljárásjogi érvek mögé, és születhessen meg Magyarországon is az a lusztrációs törvény, amelyre büszkék lehetünk, és amelyre, higgyék el, az önök szavazói is már több mint húsz éve rendületlenül várnak. Legyenek bátrak, és azt szeretnénk, ha nem csak szavakban tennének úgy, mint ha óriások lennének, ne a szavak döntsenek, döntsenek a tettek és döntsenek a szavazatok. Kérem, szavazzanak igennel!
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem