KAUFER VIRÁG

Teljes szövegű keresés

KAUFER VIRÁG
KAUFER VIRÁG (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. A 20. ajánlási pont kapcsán szeretnék felszólalni, illetve csatlakoznék még a 21. és a 23. ajánlási pontokhoz is. Az LMP számos esetben felrótta az előttünk levő munka törvénykönyve tervezetnek, illetve javaslatnak azt, hogy a rossz munkaadói gyakorlatot kívánja szentesíteni, törvényi szintre emelni, és azt, hogy a munkáltatók túlhatalmát erősíti a munka világában.
A 20. ajánlási pont alatt található módosító javaslat, amit Szilágyi Péterrel nyújtottam be, ennek az enyhítésére tesz egy kísérletet. Láthatóan az elmúlt hónapokban nem sikerült a kormányt rábírni arra, hogy a kaució intézményét eltörölje. Hogy értsék képviselőtársaim, miről beszélek: ha valaki el akar menni pénztárosnak dolgozni például egy CBA-ba, akkor egyhavi bérét le kell tennie letétbe azért, hogy egyáltalán elkezdhesse a munkáját. Erről beszélünk! Megkérdeztük a bizottsági ülésen a kormány képviselőit, hogy komolyan ez volt-e a szándékuk akkor, amikor a törvénykönyvet megírták, és azt mondták, hogy az Alkotmánybíróság véleménye alapján ez lehetséges. Ők nem kívánják erre ösztönözni a munkáltatót, de ha így adódik, akkor így lesz.
Szilágyi Péterrel szeretnénk egy javaslatot tenni arra, hogy ezt kerüljük el, ha lehet, mindenképpen, ne kelljen már annak az embernek kauciót letenni, aki dolgozni szeretne, egyhavi bérét előre kifizetnie, mielőtt még munkába állna. Ezért ajánlom figyelmükbe ezt a 20. ajánlási pontot, ahol nem teszünk mást, mint hogy az alapbér, kötelező legkisebb munkabér másfélszeresét elérő munka esetére tennénk csak ezt a kauciót. (Folyamatos a zaj. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Köszönöm, elnök úr. Tehát a minimálbér másfélszerese alatt kereső munkavállalóknak…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem