GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem tartottam túl méltányosnak, de elfogadom elnök úr döntését.
Most a két percben három dolgot szeretnék nagyon röviden mondani. Az egyik dolog az, hogy arról beszéltem, ami tételesen a zárószavazás előtti, a túlóra kérdésköréről, és nem akarom részletezni a műszakpótlékok dolgát, mert nem akarom nehéz helyzetbe hozni miniszterelnök urat, mert látom, jegyzetel, tehát választ fog adni. De szeretném felhívni a figyelmét kettő darab dologra. Az egyik az, hogy ez a törvény azt is megengedi, miniszterelnök úr, hogy Magyarországon a 2012-ben megállapított minimálbérrel szemben legyen, lehessen regionális minimálbér az elkövetkezendő időszakban. Azaz nem elég az, hogy hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben nehéz helyzetben élik emberek az életüket, hanem még ráadásul ezekben a térségekben lehet majd kisebb minimálbért is alkalmazni. Azt gondolom, miniszterelnök úr, hogy ez nem az önök érdekét szolgálja.
A másik dolog, amit mondani szeretnék: attól szeretném önöket óvni, hogy elfogadjanak egy olyan munkatörvénykönyvet, amely nemcsak az érdekképviseleteket megjelenítők, nemcsak a civil szférában jelen lévők, hanem a mindennapjait élő emberek számára is nehezen elfogadható. Nem véletlen volt tehát az, hogy azt kezdeményezzük, hogy a későbbiekben egy megerősítő népszavazás legyen erre vonatkozóan, még azt megelőzően, mielőtt önök név szerint majd adják a támogatásukat ehhez a törvénytervezethez.
Miniszterelnök úr, én azt hiszem, nagyot hibáznak akkor, ha ezt a munka törvénykönyvét fogják legitimizálni. Szeretném önt személy szerint is és önöket óvni ettől. Olyan társadalmi ellenállásba ütközhetnek, ami a későbbiekben szerintem nemkívánatos.
Köszönöm szépen, és ennek kapcsán fogom átnyújtani majd azt az indítványt, amit útjára bocsátottunk. Kérem a támogatásukat ebben. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem