Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztázzuk még egyszer Babák Mihály képviselőtársam kedvéért, de a többiek kedvéért is. Abszolúte támogatandó, ami előttünk fekszik, teljes mértékben. Amire mi rákérdeztünk, és ami nagyon fontos, a következő lépéseknek a sorozata, hiszen ez itt előttünk egy keretjellegű felhatalmazás arra nézve, hogy a kommunista közszereplők, kommunista luxusnyugdíjak, kommunista vagyonok tekintetében lépések következhessenek. És itt a feltételes módon van a hangsúly. Számunkra az lenne a nagyon fontos, és kérem, hogy erre most valaki nekem válaszoljon, hogy most, hogy törvényes alapja van annak, mikor következik be a luxusnyugdíjak csökkentése vagy elvétele? Mikor, ki által, milyen módon? (Novák Előd: Halljuk most már!) Mikor következik be a jogfolytonos pártok feloszlatása? Konkrétumokat szeretnénk tudni ezzel kapcsolatban, a Gárda vegzálása helyett mikor következik be azoknak a feloszlatása, akik valóban történelmi bűnökkel terheltek és terhelhetők.
Végül pedig a törvénytelenül felhalmozott vagyonok tekintetében milyen lépésekre számíthatunk a kormányzat részéről, mikor kerülnek ezek a lépések foganatosításra? Mehetnék tovább is, a Nemzeti alaptantervben majd mikor fog a törvénykezésből leszűrődni az, ami Magyarországon történt? Tehát a gyermekeink a tankönyvekben mikor szembesülhetnek végre azokkal a valódi kártételekkel, amelyeket a kommunisták elkövettek Magyarország ellen, hiszen nagyon sokan a mai napig úgy jönnek ki az iskolából, hogy nincsenek ezzel tisztában.
Az pedig egy üzenet a társadalom számára, ha a múltat elferdítve vagy csonkán kapják meg a gyermekeink. Egyetlenegy közös érdekünk van, és állítom, hogy ez minden nemzeti radikális, de nemzetben gondolkodó magyar számára közös érdek lehet, hogy minden magyar gyermek úgy jöjjön ki az iskolapadból, hogy tudja, hogy milyen mocska volt a történelemnek, milyen eredménye van ennek a mai napokra nézve, éppen ezért tettem fel konkrét kérdéseimet. Minden aggályunkat el tudják oszlatni konkrét válaszokkal, és ezt a legkonstruktívabb jelleggel mondom.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem