SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Budai képviselő úrnak szeretném mondani - lehet, hogy nem figyelte az én szavaimat, azért mondom el -, hogy azt mondtam, hogy három lábon kellene állnia az igazságnak. Semmiféle savanyú szőlőről nincs szó; azt mondtuk, hogy három lábon kellene állnia az igazságnak. Azt mondtam, hogy az első az alaptörvény lehet, és másodikként említettem az emberiesség elleni törvényt. Engedje meg, hogy erről mondjak néhány szót.
Véleményem szerint az elmúlt másfél évben, amióta itt ülök a Házban, ez volt az egyetlen olyan törvény, ami úgy jött létre most a zárószavazás előtt, ahogy létre kellene jönniük a törvényeknek ebben a Házban: valóban konstruktívan állt hozzá a Fidesz, a benyújtó Gulyás Gergely, mi is benyújtottunk nagyon sok módosító javaslatot, ezekből a módosító javaslatokból el is fogadtak, és szinte összegyúrtuk magával a beterjesztővel. Sehol nem említettem eddig még fel, minket nem érdekel, hogy egy törvényjavaslatot a Jobbik nevéhez vagy a Fideszhez kötnek, ha az a nemzet hasznára van. Elmondtuk előtte is, hogy meg fogunk szavazni minden olyan törvényjavaslatot, ami hasznunkra van; nyújtsa be a Fidesz.
A harmadik láb a kommunisták kizárása a közéletből. Benyújtottuk négyszer, nem sikerült. Nem érdekel minket, hogy kinek a nevéhez fog fűződni. Ha befejeztem a beszédemet, odaviszem önhöz, nézzék meg, gyúrják át, ami önöknek megfelelő, de adják be, mert szükség van rá ahhoz, hogy valóban ténylegesen gyakorlatban is megtörténjen az elszámoltatás, és a gyakorlatban is valóban igazságot tudjunk szolgáltatni az embereknek. Odaadom önöknek, nyújtsák be önök, menjen az önök neve alatt, ez nem érdekes; az a lényeg, hogy az országnak ezzel jobb legyen, és végre változásokat hozzunk el Magyarországon.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem