NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő szavai késztettek hozzászólásra, mert azt gondolom, hogy 2005. szeptember 26-a óta, amikor a Fidesz és a KDNP is elárulta Székelyföld autonómiáját, azóta azt gondolom, hogy ezt a jelszót nem kellene hogy a zászlójukra tűzzék, mert rendkívül hiteltelen azok után, hogy Orbán Viktor korábbi ígéretével szemben Románia feltétel nélküli uniós csatlakozását megszavazták mind a KDNP, mind a Fidesz képviselői.
A másik pedig: lehet természetesen Medgyessy Pétert számon kérni azért, hogy miért koccintott Erdély elcsatolásának román ünnepén, de azt gondolom, nem kell, hogy olyan messzire szaladjanak sem időben, sem politikailag, hiszen itt van az önök képviselője, Tőkés László, aki azt mondta ma, hogy “távol áll tőlünk, hogy elvitassuk Erdélyt Romániától, sőt jó ünneplést kívánunk román testvéreinknek.” Igen, ezt mondta a Băsescu által egyébként Románia csillaga érdemrenddel kitüntetett fideszes képviselő. Szóval, sajnos az önök köreiben is számos ilyen, ehhez hasonló megnyilatkozás van, de különösen 2005. szeptember 26-a óta azt gondolom, hogy méltatlan ezt a zászlajukra tűzni.
Amire pedig szeretném fölhívni a fölszólalók figyelmét, hogy általános vitánál tartunk, tehát a történelmi visszaemlékezéseket, köszöntőket szerintem hagyjuk meg különböző ünnepekre, évfordulókra. Most itt, az Országgyűlésben az a feladatunk, hogy valami érdemi intézkedést alkossunk, nem az, hogy elmeséljük, hogy kinek mi volt az őseivel, illetve nemcsak az, hogy szembenézzünk a múlttal, hanem az, hogy érdemi intézkedéseket hozzunk. Szeretnénk végre hallani azt, hogy mikor kerül sor ezek után az MSZP feloszlatására, vagyonának elkobzására, a kommunista luxusnyugdíjak megvonására, az előző rendszer állami vezetőinek kitiltására a közéletből. (Németh Szilárd István: A haverod meg ott diskurál velük.) Ezekre szeretnénk végre valami érdemi választ hallani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem