NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Szívesen vinném tovább Menczer Erzsébet gondolatait, hogy ki volt az, aki pedig tízmilliós páncélautóban menekült el a tett helyszínéről (Derültség az MSZP padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van! - Dr. Simon Gábor: Ki szelet vet, vihart arat.), de nem ezért kértem szót, hanem azért, mert Budai Gyula félremagyarázta Apáti István képviselőtársam szavait. Ő csak azt rótta fel, hogy emberileg teljesíthetetlen napirendeket állítanak össze, és szavaznak meg önök, kormánypártiak, tehát egyébként az önök kötelessége lenne itt lenni (Babák Mihály: Nincs jelentősége.) - a Házszabály szerint mindenkié -, mi tiltakozunk, és nem szavazzuk meg a napirendet, mert kimondjuk, hogy emberileg is teljesíthetetlen, hogy mindenféle szünet nélkül kell éjszakákba nyúló vitákat tartani.
Amit mi elvárunk önöktől, az nem az, hogy az előző Orbán-kormány kétharmados intézkedéseket hozzon, hanem az, hogy akár az előző Orbán-kormány hozott volna meg olyan, egyszerű többséget igénylő döntéseket, mint akár a kommunista luxusnyugdíjak elvétele, vagy pedig elvárjuk azt, hogy most az aránytalan, torz választási rendszerből adódott kétharmados parlamenti többségükkel élve igenis, hozzák nyilvánosságra például az ügynöklistákat, amit itt már többször követeltünk - azonban ez süket fülekre talált -, vagy követeljük azt, hogy az előző rendszer vezetőit ebben az állítólagosan új rendszerben ne tűrjék meg most már itt az Országgyűlésben. Az a baj azonban, hogy a szép szavakat nem követi semmilyen tett.
Erre szeretnénk választ kapni, hogy miért nem támogatják az erre vonatkozó konkrét javaslatainkat, mint például a lusztrációs törvény, miért reked meg a szavak szintjén, és miért szavazzák le például hétről hétre a kommunista luxusnyugdíjak napirendrevételét, miközben Biszku Béla már elmúlt 90 éves is, ennek ellenére önök napirendre sem engedik. Elvek szintjén azt mondják szép patetikus szavakkal, hogy most megteremtik a lehetőségét, hogy majd előbb-utóbb, néhány év múlva valami jogszabály is szülessen. Már tavaly július óta az Országgyűlés napirendjén lehetne, hiszen benyújtottuk az erre vonatkozó konkrét javaslatunkat, ami a lengyel példát másolja át. Miért nem támogatják ezt? Erről beszéljen, és ne másról!
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem