DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt hiszem, hogy tényleg most már kezd nagyon konstruktív irányba fordulni a vita, hiszen tulajdonképpen arról van szó, hogy az Országgyűlés négyötödös többségét alkotó pártok arról vitatkoznak, hogy milyen sorrendben, milyen gyorsan, milyen eszközökkel érjük el az igazságtételt. Végül is erről van szó. Sőt, egyébként meg vagyok győződve róla, én nagyon sok olyan elkötelezett embert ismerek a kormánypárti sorokban, akik hasonlóan antibolsevisták, mint mi, szerintem ennél talán még keményebb viták is zajlottak házon belül a frakcióban. Valószínűleg ugyanúgy számon kérték nagyon sokan önök is, hogy miért nincs itt a törvényjavaslatban az, hogy mikor lesz ez a bizonyos luxusnyugdíj-elvétel törvénybe iktatva, mikor lesz a Magyar Szocialista Párt vagyonának elvétele törvénybe iktatva, mikor lesz törvényi úton kimondva az egyébként szintén jogfolytonos MSZP feloszlatása, másrészt ne felejtsük el a negyedik lábat sem.
Zétényi Zsoltot szeretném idézni, mert egy nagyon fontos alapelvet rögzített le, és azért ő az igazságtételben egy megkerülhetetlen személyiség, talán ezt elfogadjuk, és mondjuk ki, hogy ő négy alapelvet lát maga előtt, négy lába van az igazságtételnek. Az első a büntethetőség megteremtése, tehát a bűnösök felelősségre vonása, ezt megteszi a törvény. A második, hogy a pártállami tisztséget betöltött személyeket ki kell zárni a közéletből. Ez nem történik meg. Jövedelemcsökkentő intézkedések alkalmazandók velük szemben. Ez sem történik meg, csak az elvi szintű deklarálása. A negyediket se felejtsük el, nagyon fontos: a kárpótlás teljes körű, korrekt, tisztességes rendezése. Ne felejtsük el azt, hogy 5 millió forintos maximummal kárpótolták a gyárakért, földekért, termőföldekért az embereket; és végül én hozzáteszek egy ötödiket: az elmúlt 21 évben összelopott, rablóprivatizáció során szerzett vagyon visszaszerzése (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a nemzet részére.
Köszönöm. (Zaj, közbeszólások a Jobbik soraiból: Úgy van! - Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem