DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném a vita e szakaszában egyértelművé tenni és érzékeltetni a vezérszónoki beszédemben elmondott irányt. Még egyszer mondom tehát: ez a törvényjavaslat számunkra alapelemeit tekintve üdvös, fontos és egy szimpatikus irányt tartalmaz, hiszen a nemzeti radikális szavazók is kőkeményen antibolsevisták, és szeretnénk a meg nem büntetett bűnösöket végre megbüntetve látni, szeretnénk a privilégiumokat elvonni, szeretnénk a törvénytelenül felhalmozott vagyonukat elvenni, és szeretnénk a jogfolytonos pártjukat feloszlatva látni. Ez az, amit mi szeretnénk.
Mondhatjuk azt tulajdonképpen, és kérem, hogy ezt értsék meg, hogy amikor képviselőtársaimtól esetleg egy kicsit indulatosabb felszólalásokat hallanak - mint ahogy most az én felszólalásom is indulatos egyébként -, akkor ezt tudják be az ügyért való haragvásnak. Amikor Jézus kikergette a kufárokat a templomból, ő sem simogatta, dédelgette őket; volt egy ügy, számára nagyon elfogadhatatlan dolog volt, hogy az Isten házában kufárkodnak, éppen ezért keményen, határozottan lépett oda. Mi is ezt kérjük, és még egyszer mondom, a javaslat erényei megvannak, tehát megnyitja a büntethetőséget az el nem évült bűnökre (Babák Mihály, a Jobbik-frakcióra mutatva: Ne nekem mondd, hanem oda mondd!), megnyitja a törvényi lehetőségét annak, hogy a privilégiumokat, a nyugdíjakat csökkentsük. Hozzáteszem, nyilván nagyon jó lett volna, ha benne lenne például az, hogy meddig alkotják meg ezt a jogszabályt, és milyen keretjellegű szabályok jellemzik ezt a jogszabályt, ennek örültünk volna. Nagyon fontos lenne viszont a törvénytelenül felhalmozott vagyon elvételére vonatkozó szabály megalkotása; már most jelzem, erre vonatkozó módosító javaslatot fogunk benyújtani, és nagyon kérjük, hogy ezt támogassák.
Végül Budai Gyula munkásságával kapcsolatban jeleznem kell, hogy nagyon sok ügyben nyújtott be feljelentést, és többek között még abban is partner, hogy Lenhardt Balázs képviselőtársunk benyújtott feljelentése alapján nemrég az MNB-vel kapcsolatosan indult ügyben nem hallgatta el, hogy jobbikos képviselőtársunk tette a feljelentést - most lett hír nemrégiben -, tehát legyünk konstruktívak, de legyünk célirányosak.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem