BALLA GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Bárándy Úr! Ön fiatal ember. Önnek azt a beszédet, amit elmondott, nem kellett volna elmondania. Önt semmi nem kényszerítette erre. Önt kihasználták, de magától vállalta. Ön beállt azoknak a sorába, akik összemossák a jót a rosszal, az igazt az igaztalannal, a becsületest a talpig becstelennel.
1998 óta vagyok képviselő. Talán soha nem mondtam még ebben a Házban személyes példát, családit pláne nem, de most rákényszerített képviselő úr.
Az én édesapám nem volt hős. Nem csinált semmi különöset 1956-ban. Tüntetett. Előtte az egyetemen tanított, kiváló tanár volt. Természetesen kirúgták az egyetemről. A repülőtéren kellett takarítania. Aztán felajánlották, hogy legyen besúgó, akkor visszamehet. Nem lett besúgó, takarított. Aztán felajánlották, hogy Szeged leggyengébb szakközépiskolájába elmehet tanítani. Akkor már csak a pártba kellett belépnie. És fel akarta nevelni a gyermekeit. Belépett.
Bárándy Képviselő Úr! Ön a párttagokat ne mossa össze azokkal, akik hasznot húztak az előző rendszerből! Ne mossa össze az ön körül ülőkkel! Ön ezt tette. Baloldaliakról beszélt, párttagokról beszélt, mi pedig azokról beszélünk, akik az előző rendszer haszonélvezői voltak, akik kihasználták azt a rendszert, hasznot húztak belőle és működtették, és most néznek velem szembe.
Képviselő úr, ne álljon be abba a sorba, akik húsz éven keresztül ezt tették, mert a múltat többek között ezért nem lehetett feldolgozni ebben az országban!
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem