DR. VADAI ÁGNES

Teljes szövegű keresés

DR. VADAI ÁGNES
DR. VADAI ÁGNES (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Volner képviselő úr vagy nem akarja, vagy nem tudja megérteni azt, amit szerettem volna mondani. Egy rossz szó nem esett Fodor Lajos tevékenységéről, sőt azt gondolom, kifejezetten világossá tettem, hogy visszautasítom azt, hogy például őt vagy bárki mást, aki a Magyar Honvédségnél szolgált az elmúlt 8 évben, ön vonjon be abba a mondandójába, miszerint pusztítás és romok maradtak a Magyar Honvédségben.
A Magyar Honvédségben nincsenek romok. Sok nehézséggel küzd a Magyar Honvédség, ahogy Juhász képviselőtársam elmondta, az elmúlt sok-sok évben alulfinanszírozott volt a Magyar Honvédség. Azt gondolom, hogy Fodor Lajos munkája azzal lett elismerve, hogy nagykövete volt, és megbecsült nagykövete volt az előző kormánynak. Szerintem senki nem kérdőjelezte meg az ő munkáját, ahogy én nem kérdőjelezem meg például Tömböl László nyugállományú vezérezredes munkáját, ami nem mondható el egyébként mindenkiről, aki ebben a teremben ül.
Ami a koronát illeti, képviselő úr, azt gondolom, hogy szeretem a humort és bírom is, de szerintem van egy határ, ahol abba kell ezt hagyni. Senki nem akarja bántani a koronát, ugyanakkor nem értek egyet azzal, amit miniszter úr mondott, hogy a Szent Korona a nemzet legdrágább kincse. Nem. A nemzet legdrágább kincse az állampolgárai. Az a legdrágább kincse, annál drágább nincsen.
Tehát azt gondolom, hogy ki-ki hogyan vélekedik erről a kérdésről, de azért ezek a feltételezések és kijelentések, amelyeket itt a képviselő úr tett a szocialista képviselők vagy akár az én irányomba, ezek nemcsak a jó ízlést sértik, hanem a rágalmazást is kimerítik, és azt gondolom, nagyon jó lenne, ha a képviselő úr a jövőben tartózkodna az ilyen típusú megjegyzésektől. Az én személyemre egészen nyugodtan tehet bármilyen más típusú megjegyzést.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem