MÁRTON ATTILA

Teljes szövegű keresés

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az előző felszólalás szerintem politikai csemege volt mindazok számára, akik követik a parlament munkáját, ugyanis most élőben kaphattak igazolást arról, hogy az MSZP politizálása, politikai szólamai mennyire nincsenek köszönő viszonyban a gazdaság reális, valós folyamataival.
Ilyenekről hallhattunk, hogy szemléletváltás, uniós joganyagra való hivatkozás; magas szintű jogi fejtegetés, de az a baj, tisztelt képviselő úr, hogy ön beszélt tizenöt percet, és a tizenöt percben olyan dolgok hangzottak el, amik, már bocsánat, de köszönő viszonyban sincsenek a napi élettel. Gondolom, ön ilyen szalagcímeket olvas, hogy jó útra tért vállalkozók a következő munka bevételéből kiegyenlítik tartozásaikat, kifizetik a hátrahagyott adósságaikat, befizetik az APEH felé a törlesztést, kiegyenlítik az alvállalkozói számlákat, tehát ezt mondta, hogy adjuk meg a lehetőséget azoknak a vállalkozóknak, majd ezt meg fogják cselekedni.
Tisztelt Képviselő Úr! Nem tudom, hogy ön mikor járt legutóbb vállalkozói körben; sajnos ma Magyarországon nem ez a gyakorlat, és nem ezt lehet olvasni az újságok címlapján. Úgyhogy csak ennyit a valós életről.
A másik: ön azt mondta, hogy az erkölcsi bizonyítványt meg minden egyéb dokumentumot majd ellenőriznek. Önnek, jogásznak tudnia kellene, hogy az erkölcsi bizonyítványnak van egy érvényessége. És akkor ön ezt úgy gondolja kivitelezni, hogy majd az ellenőrző hatóság, mielőtt kimegy, küld egy felszólítást az adott vállalkozónak, hogy kérem szépen, tisztelt vállalkozó, kérjen egy erkölcsi bizonyítványt, mert majd megyünk ellenőrizni, hogy ön valóban rendelkezik-e azokkal a feltételekkel vagy sem.
Tehát nem tudom, hogy ezt mennyire találja életszerűnek. Az a baj, tisztelt képviselő úr, hogy ez a beterjesztett törvényjavaslat nem a valós élet problémáival foglalkozik. Ez a legnagyobb problémája (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de ezt egyébként elmondtam a hozzászólásom elején.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem