GŐGÖS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megértem a képviselő úr többszöri megszólalását ebben az ügyben. Én magam is átéltem egy évvel ezelőtt egy hasonló helyzetet a szülővárosomban, amikor egy 1200 fős foglalkoztató megmentéséért kellett megtennünk mindent. Az is egy majdnem százéves gyár volt, amelyet felszámolásból hathatós helyi összefogással és állami segítséggel sikerült úgy kivásárolnia egy konzorciumnak, amely - úgy tűnik - ugyan nem volt kockázatmentes, és sok-sok vita előzte meg akár kormányszinten, akár bankokkal is, de most úgy tűnik, a cég év végén 200 milliós nyereséggel zárja az évet, tehát úgy látszik, hogy érdemes volt megtenni ezt az erőfeszítést.
Tehát ezért mondtam el ezt, mert több hasonló jó példával találkozunk szintén fejlesztési bankos beavatkozás eredményeként. De egy biztos: a helyi erők összefogása nélkül ez a történet ott sem lett volna sikeres, tehát az irányítói felelősség és a tulajdonosi felelősség óriási egy ilyen tranzakciónál, hiszen az államnak az adófizetők pénzével nyilván megfelelő körültekintéssel kell bánni. De én azt is hozzáteszem, hogy ebben a válságos időszakban talán nagyobb kockázatokat lehet vállalni, mint mondjuk, egy normál esetben, amikor talán lassúbb és szigorúbb az elbírálás.
Nem akarom megismételni a képviselő úr által elmondottakat, nekem is leírták ezt. Egyetlenegy dolog van, amit nem tudom, hogy meg tud-e erősíteni, hogy az információink szerint a bért kifizették. (Dr. Garai István Levente: Egy részét, előleget.) Tehát ez a dolog megtörtént. Az APEH-hal a tárgyalások valóban ott tartanak, hogy lezárás előtt vannak. Tehát ugyan már volt egyszer egy átütemezés, de most egy újabb megállapodás küszöbén vannak. Nagyon remélem, hogy ha ez mind rendeződik, akkor az a fejlesztési bankos hitelkonstrukció is rendben lesz, és akkor onnantól kezdve várhatóan a képviselő úrnak ilyen késői órán, mondjuk, a negyedik felvonást a harmadik után talán majd nem kell elmondania.
Én azt kívánom magunknak, hogy ez az ügy most már minél előbb rendeződjön, és a korábban hasonló módon végrehajtott eseteknek megfelelően sikerrel záruljon.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem