IVANICS FERENC

Teljes szövegű keresés

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Napjainkban sajnos teljesen természetessé vált, hogy a kormánypártokról sorra derülnek ki olyan tények, amelyről az emberek joggal állítják, ebből most már elég.
A felelőtlen, pazarló, sokszor a törvényesség keretein kívül történő dolgok súlyos károkat okoztak, okoznak ma is mindannyiunknak. Azért, mert néhány ember kétes körülmények között a korrupciós indexet rontva gazdagodik, az ország polgárainak kell egyre nagyobb terhet viselniük. Érdemes tehát tisztán látnunk minden gyanús helyzetben.
Az uniós forrásból megvalósuló kiemelt projektek között szerepel a szentgotthárdi vasúti vonal fejlesztése is. A fejlesztés szükséges, összhangban van a régiós és a nemzetközi közlekedésfejlesztési programokkal. Ez a projekt kezdetben csak 18 milliárd forintba került volna, mostanra pedig már több mint 50 milliárdos fejlesztésről beszélhetünk. A növekedés önmagában még nem lenne baj, ha pontosan tudnánk az okait, hogy miért következett be, esetleg bővült-e a fejlesztés hatóköre vagy volumene. Mivel azonban kevés információ áll rendelkezésünkre, az okokról csak találgatni tudunk.
Tisztelt Miniszter Úr! Mennyire indokolt a költségnövekedés? Milyen mértékben változtak a projekt belső arányai? Hány új vezetőt neveztek ki? Van-e köztük olyan, aki korábban a vasútnál dolgozott? És végül: hogyan lehetséges, hogy az építkezéshez nem a megszokott módon, vasúton történik az építési anyagok odaszállítása, inkább a drágább, közúti teherautóval történő szállítást választották? Már a vasútnak sem kell a vasúti szállítás?
Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem