GULYÁS JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tíz napja nyújtottam be egy írásbeli kérdést nagyjából hasonló címmel a pénzügyminiszternek, erre természetesen 15 napon belül kell a Pénzügyminisztériumnak válaszolni. Nem is kértem volna ennek okán szót, ha mindaz, amit ebben az írásbeli kérdésben föltettem, nem nyert volna időközben új értelmet, illetve ne kéne aktualitása okán erről beszélni.
Azért kell erről beszélni, tisztelt képviselőtársaim, mert az egyik kérdés, amelyet ebben az írásbeli kérdésben megfogalmaztam, külön aktualitást nyert “A szólás szabadsága” tegnapi műsora után. Ez a kérdés így hangzott: mit kíván tenni a kormányzat annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban és legszigorúbban ellenőrizze a játékok tisztaságát, az üzemeltetett gépek hitelességét, a forgalomra vonatkozó adatok hitelességét, továbbá az üzemben tartott gépek rendeltetésszerű engedélyekkel összhangban történő működését?
Tisztelt Képviselőtársaim! Akik a köztelevízió tegnapi adását látták, tudhatják, hogy egy tényfeltáró riportot készített a köztelevízió, amely sajnos azzal szembesített bennünket, hogy rendesen manipulálják ezeket a gépeket, léteznek azok a technikai eszközök és azok a technikai megoldások, amivel ki lehet pörgetni a nyereséget, léteznek azok a megoldások, amelyekkel meg lehet károsítani azokat az embereket, akik közül nagyon sokan szenvedélybetegként járulnak ezek elé a nyerőautomaták elé. Azon túlmenően, hogy ezek az emberek többszörösen károsultjai a szenvedélybetegségüknek, a költségvetést rendesen károsítja ezt a technika, ráadásul nem kis pénzekről van szó. A köztelevízió adása szerint is itt százmilliárdos tételekről kell sajnos beszélnünk, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy a kormány mit fog tenni, mit kíván tenni annak érdekében, hogy ezek a bevételek egyfelől nála landoljanak, másfelől tiszta legyen a játék, és ellenőrzött, hiszen ennek az ellenőrzési jogosítványai a kormánynál, illetve az APEH pénzügyi főosztályánál vannak.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem