DR. KATONA TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném biztosítani önt arról, hogy az írásbeli kérdésére a törvényes határidőn belül válaszolunk, ez - mint ahogy ön is volt szíves említeni - még nem járt le, természetesen ezt tanulmányozzuk, és válaszolni fogunk.
Ami azt illeti, hogy mit tesz a kormány azért, hogy a megfelelő bevételeket elérjük, illetve föltett egy másik kérdést is, vagy tett egy másik típusú megjegyzést, hogy mit teszünk azért, hogy a játékszenvedélyben tulajdonképpen elvesző embereket segítsük, ez két külön dolog. Természetesen a kormány mindent megtesz azért, hogy a törvényes bevételekhez hozzájusson, és figyelemmel kísérjük a piacot. Nagyon fontos - mint minden országban - a szerencsejáték szabályozása. Nálunk is megfelelő szinten ez szabályozott: van egy szerencsejáték-felügyelet, amely sokáig önálló volt, most az utóbbi években, azt gondolom, helyesen, az adóhatóság részeként önálló szervezeti egységként működik, jogszabályi hátterének megfelelően vizsgálja a kérdéseket. Mi ez alapján azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt években - különösen az idei évben - valamelyest csökkent a nyerőgépek száma, ami azzal függ össze, hogy nyilván a válság erre is hatással van.
Ami az ön által említett tényfeltáró riportot illeti, azt gondolom, hogy ezt nyilván elemezni kell. Egy riport alapján - gondolom, ön is megérti - kormányzati intézkedéseket nem lehet hozni, de az, hogy kivizsgáljuk a kérdést és újravizsgáljuk, azt gondolom, szükséges, és ezt meg is fogjuk tenni. De azért vannak egyéb olyan szempontok, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, nevezetesen, hogy van elektronikai és mechanikus védelem, tehát azért úgy tűnik, hogy az a riport egy kicsit egyoldalú volt. De még egyszer mondom: a kormány mindent megtesz azért, hogy a bevételekhez törvényes keretek között hozzájusson.
Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem