SZABÓ IMRE

Teljes szövegű keresés

SZABÓ IMRE
SZABÓ IMRE környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Egyetértek képviselő úrral abban, hogy az országos ivóvízminőség-javító program hazánk egyik legnagyobb és legfontosabb környezetvédelmi programja. A kormány ennek megfelelően kezeli a kérdést, és biztosítja a megvalósítás feltételeit. Nem értek egyet képviselő úrral annak megállapításában, hogy a kormány késlekedett, már csak azért sem, mert az összes keret és feltétel biztosítása ma is a pályázók rendelkezésére áll. Ugyanakkor nyilvánvaló, képviselő úr is tisztában kell legyen azzal, hogy az önkormányzati törvény értelmében a települések vízellátásának felelősei mind mennyiségi, mind minőségi értelemben a települési önkormányzatok. A kormány feladata az, hogy megteremtse a program végrehajtásának feltételeit. Ezért kapott az Új Magyarország fejlesztési tervben az ivóvízminőség-javító program megvalósítása kiemelkedően magas támogatási lehetőséget.
A kormány azonban nem léphet a települési önkormányzatok helyére, nem nyújthat be saját magának saját maga helyett pályázatokat. Szeretném azt is elmondani, hogy a csatlakozási tárgyalások során tett szigorú vállalások alapját a 2001-ben előkészített ivóvízminőség-javító program képezte, amelynek ütemezése nem bizonyult reálisnak. A 2001-es számokat át kellett gondolni, újra kellett értékelni. Éppen ezért a kormányprogram és az Új Magyarország fejlesztési terv gondoskodott a program 2007-2013 közötti reális ütemezéséről, és a KEOP keretében ezen hétéves időszakra figyelemmel biztosította a teljes ivóvízminőség-javító program magas szintű, akár 90 százalékot elérő támogatását. A 2009. évi halasztási kérelemben 2009. december 26. és 2012. december 25. közötti időszak megjelölésére van lehetőség.
Remélve, hogy minden érintett önkormányzat felelősségének megfelelően jár el az elkövetkezendő időszakban, a 2012-es céldátum reálisnak tekinthető, ennek megfelelően kérem támogatásukat a program végrehajtásában.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem