KÁRPÁTI TIBOR

Teljes szövegű keresés

KÁRPÁTI TIBOR
KÁRPÁTI TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, egyértelmű, hogy a véleménykülönbség köztünk abban van, hogy mi abból indulunk ki, amit a törvény, illetve a szakemberek is mondanak, hogy 20-40 évente egyszer kerülhet elárasztásra, képviselő úr, te pedig arról beszélsz, hogy rendszeresen meg akár többször is, tehát ez két különböző dolog.
Készültek tanulmányok a tárcaközi bizottságnál arra vonatkozóan, és azt mutatták, hogy ez a változtatás mintegy 30 százalékkal növelheti meg a teljes körű kártérítés során a költségeket. Ezt összehasonlítva a 30-40 évenkénti egyszeri elárasztással, azok a korlátozások pedig, amelyek szinte lehetetlenné teszik a normális működést, hisz műtrágyázás vagy egyéb anyagok nélkül ma nem lehet az ott megszokott vagy egy évszázada gyakorolt kultúrákat végezni - egyszerűen, hogy mondjam, nincs arányban a két kár, tehát nyugodtan vállalható a 30 százalékos többletköltség.
Biztos vagyok benne, hogy az ott élő gazdálkodók nem fognak nagyon-nagyon vízérzékeny növényeket ezután sem nevelni, hisz most is a legmélyebben fekvő részeken, rendszeresen vízben vagy nedves talajon működnek, dolgoznak az ott termelők. Tehát ez egy alapvető szabály.
Mi úgy gondoljuk, hogy jó lenne - tehát kincs, ami nincs - ma a tájgazdálkodás, jó lenne megmutatni az embereknek, hogy igenis hogy működik, legalább néhány próbaprojektet vagy valamit, hogy lássátok, ezt is lehet. Nem ismerünk ilyet, nincs összehasonlítás. Én azt hiszem, hogy ebből adódik a mi módosító javaslatunk lényege.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem