HERBÁLY IMRE

Teljes szövegű keresés

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen ezt az általánosnak tűnő részletes vitát. Úgy érzékeltem, hogy nagy érdeklődés kísérte ezt a kezdeményezésünket, amivel szerettük volna megkönnyíteni az árapasztó tározók építésével kapcsolatos munkát, a minél gyorsabb lebonyolítását segítő gazdai hozzáállást. Jó bonyolult a mondat, de azt hiszem, világosan érthető, mit akartam mondani. Többen víztározásról szóltak. Szeretném hangsúlyozni, hogy itt árapasztó tározók építéséről van szó. Lehet ezen változtatni a későbbiek során, én is egyetértenék vele, ha itt tartanánk a vizet. Csak most nem erről van szó - ez az egyik.
A másik, ami a kompromisszumkészséget illeti: több bizottsági ülésen is elmondtam, képviselőtársaim is egyetértenek ezzel, hogy részben és elvileg igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy nem kellene kidobni azokat a korlátozásokat, amelyeket az eredeti Vásárhelyi-tervbe beépítettünk. Azonban jelen pillanatban nem arról van szó, hogy most milyen elven, milyen technológiával termelünk, mit telepíthetünk. Egyelőre arról van szó, hogy ezek a tározók megépülhessenek. Czomba képviselő úr pontosan tudja, hogy mi történt a Beregben, mi történt a Kraszna-Szamos-közben. Azt szeretnénk megelőzni, hogy ezek ne történjenek meg. És amikor majd odaérünk, addigra kellően felkészítik az ott élő gazdákat, akár meg is teremtik a földcsere lehetőségét. Akár még az is felmerülhet, hogy az állam megvásárolja az adott területeken a földeket, és akkor nem árapasztó tározókat, hanem víztározókat épít azon a területen. De most nem erről van szó.
Megköszönve a képviselő urak hozzászólását, módosító indítványaikat, ha megismerkedünk azzal a módosítóval, amit Orosz képviselő úr nyújtott be, mérlegelni fogjuk, hogy azt támogatjuk-e. Kérem a tisztelt képviselő urakat, hogy folytatva ezt a polémiát, amit most elkezdtünk, fogadjuk el az általunk tett javaslatot, és aztán egy későbbi időpontban konszenzusra jutva, amikor odaérünk a folyó partjához, majd keljünk át rajta, és akkor újra gondoljuk át azokat a korlátozásokat, amiket most kiemelni javasolunk a törvényből.
Még egyszer köszönöm a munkájukat, és kérem, hogy a törvényjavaslatot szavazzák meg. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem