DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF (Fidesz): Arra szeretnék utalni, hogy itt a módosítás kapcsán szó nincs az ártéri tájgazdálkodásról, amit mondtál. Azt mondtad, hogy nincs kidolgozva, és nem ismerik az ártéri tájgazdálkodást. A módosítás, amit ki akartok venni a Vásárhelyi-tervből, az nem beszél ártéri tájgazdálkodásról. Szó nincs itt erről! Normál gazdálkodást folytathat ezen a területen, kivétel, hogy vízérzékeny ültetvényeket ne telepítsen oda, ahova vizet fogunk engedni. Ez korlátozásnak minősül? Ez a 3-5 hektáros gazdának a problémája? Hát minden támogatást megkap egyébként ott, és bármivel gazdálkodhat, csak ne telepítsen vízérzékeny kultúrát oda, ahova három méter magas vízoszlopot fog kivezetni a Tiszából rendszeresen. Szó nincs ártéri tájgazdálkodásról. Félreértésről van szó!
Azt hiszem, hogy - bocsánatot kérek - képviselő úr sem pontosan tudja, hogy mire is vonatkozik a módosító indítvány, mert a módosító indítvány nem beszél az ártéri tájgazdálkodásról. Ráadásul, amit Bencsik képviselő úr említett, jó lenne megkülönböztetni az árapasztó tározókat és az ártéri tájgazdálkodási céllal használt tározókat. Ez két külön kategória. Nem lehet ugyanazokat a korlátozásokat az egyikben, mint a másikban bevezetni, mint ahogy föloldani sem lehet ugyanazokat a korlátozásokat.
Valóban nem ártéri tájgazdálkodásról szól ez a korlátozás, ami itt van a Vásárhelyi-tervben, de az egy ésszerű korlátozás, hogy ne a vízzel elborításra tervezett területre vigye be a vízérzékeny évelő kultúrákat. Ennyi korlátozás van pusztán, amit a Vásárhelyi-terv tartalmaz, és ezt meg akarjátok szüntetni. Ez ésszerűtlen!
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem