BENCSIK JÁNOS

Teljes szövegű keresés

BENCSIK JÁNOS
BENCSIK JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem akarásnak nyögés a vége. Ha az elmúlt öt esztendőt lettek volna szívesek kihasználni, és mindazokat a segítségnyújtásokat, amelyeket képviselőtársam itt hiányolt, megtették volna kormányzati pozícióban, és nem a nagy agráripari lobbiknak a szekerét tolták volna, hanem lehetőséget biztosítottak volna arra is, hogy az extenzív gazdálkodás, mezőgazdálkodás területén tevékenykedők is helyzetbe kerüljenek, és kihasználták volna azokat az európai uniós forrásokat is, amelyek nem elsősorban az agrárgazdálkodás megsegítésére és támogatására biztosítattak, akkor azt gondolom, hogy előrébb lennénk.
Ugyanakkor a kompromisszumra vonatkozó készség üdvözlendő, csak akkor végig kellene nézni a tározókat, a 12 árapasztó, vízvisszatartási funkcióval is rendelkező tározó közül, amely a Vásárhelyi-tervben szerepel, hogy melyek azok, amelyek csak kizárólagosan árapasztó funkcióval rendelkeznének, és melyek azok, amelyek az árapasztás, a nagyvízi levezetés mellett a víz visszatartására is szereppel rendelkeznének, és ez alapján kellene a tájhasználati kérdésekben is megtalálni azt a kompromisszumot, amely lehetőséget biztosítana az ésszerű változtatására a Vásárhelyi-tervnek.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem