BEBES ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BEBES ISTVÁN
BEBES ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Furcsa kettősség van az emberben, amikor szocialista kormányok gazdaságpolitikáját szemléljük. Miközben a gyermekétkeztetéstől, a szociálisan rászorulóktól, a betegektől, a tanárok képzésétől vagy önkormányzatok finanszírozásától vonnak el pénzeket, addig magukkal és a holdudvarral igencsak bőkezűek. Lehetne sorolni: Zuschlag, Hunvald, Sukoró, erdő- és termőföld-privatizáció, Margit híd, 4-es metró és még sok egyéb gyanús ügy, amely az utóbbi hat-nyolc évben napvilágot látott. (Moraj az MSZP soraiból.) Hol van már a szeretett közpénzügyi államtitkár? Úgy látszik, komoly dolog a barátság, a haverokra mindig jut pár száz millió. S miközben talicskával tolják ki a közpénzeket (Moraj az MSZP soraiból.), addig nekünk, az embereknek azt próbálják beadni, hogy megszorításokra van szükség, az elmaradt ígéreteket pedig gazdasági válsággal magyarázzák. Így van ez a 8-as számú főút fejlesztésének ígéretével is.
A szocialista vezetésű kormányok folyamatosan megígérték, nem vitatva az útfejlesztés szükségességét és sürgető voltát, hogy hamarosan elkezdődik a beruházás. Lesz elkerülő út. Medgyessy Péter még a 2002-es választási kampánya során 2006-ra ígérte a Körmend elkerülő szakasz kiépítését. Csillag István 2003-ban már az útszakasz megépítésének elindítását javasolta. Legutóbb dr. Molnár Csaba miniszter úr fogalmazta meg a 2010 és 2012 közötti megvalósítást. Ugye milyen jól látható, kedves képviselőtársaim, hogy ha a jelenlegi ígérgetést vesszük alapul, akkor az első szocialista ígérethez képest tíz év fog eltelni a megvalósításig? A 8-as térségfejlesztési tanács novemberi ülésén elhangzott tájékoztatás szerint a kiviteli terv, valamint a régészeti munkák elvégzése 2011 harmadik negyedévére várhatóak. Ez alapján kérdéses, miként lesz ebből átadás 2012 végére. A forgalom tovább nőtt, elviselhetetlenségig fokozva a zaj- és környezetterhelést. A kamionforgalom okozta károk már nem javíthatók tovább toldozgatással-foldozgatással. Odajutottunk, hogy újabb időpontokra már csak legyinteni tudunk.
A 2012-es átadás különösen akkor problémás, ha igazak azok a híresztelések, hogy az M8-as Körmend-országhatár közötti megépítését együtt kezelik a Körmendet elkerülő út építésével. Kérdezem tehát, mikorra várható a 8-as főút Körmend elkerülő szakaszának átadása. Ki a felelős, hogy a szakasz megépítése lassan tíz évet csúszik? Mikorra várható az M8-as Körmend-Szentgotthárd szakaszának autópálya-minőségi átadása? Mit tettek önök eddig az útszakasz megvalósulásáért?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem