DR. ASZÓDI PÁL

Teljes szövegű keresés

DR. ASZÓDI PÁL
DR. ASZÓDI PÁL (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Élettapasztalat alapján szeretnék a felvetett gondolatokhoz, részben a köztisztviselők helyzetéhez hozzászólni. Bőséges múltam van, sajnos vagy hála istennek, álláspont kérdése. Egy holland küldöttség járt Pécsett, Baranya megyében is a kilencvenes évek végén. És amikor megtapasztalta - Bókay úr talán megerősít, ha emlékszik rá -, amikor áttekintette az önkormányzati helyzetet, azt a választ adta, hogy a világ leggazdagabb országa Magyarország. Ugyanis itt négyévenként mindig lecserélik a garnitúrát; ez az egyik. Ez csak a fő kérdés, hogy négyévenként lecserélik a garnitúrát, de akkor is lecserélik a garnitúrát, amikor alsó beosztású főosztályvezetők kerülnek az adott helyre, mert már ő is más emberrel akar dolgozni.
Itt valami nagyon nagy rendet kellene csinálni, mert amit az a holland küldöttség ott elmondott, minket főbe ütött, hogy a világ leggazdagabb országa vagyunk, ezen változtatni kellene, mert ez így nem működhet, és ezért drága az államháztartás is.
Köszönöm szépen. Csak ezt az emberi tapasztalaton alapuló véleményemet szerettem volna elmondani, de úgy igaz, hogy fecséreljük a munkaerőt, nem becsüljük meg a munkaerőt, nem becsüljük meg a szakmát, főleg a szakmát, hiszen nyugodtan kijelenthetjük, a főosztályvezetőktől kezdve, de alatta biztos, hogy a szakma érdekli a köztisztviselőket, és nem az, hogy kire szavaz. Úgyhogy ennek érvényt kell szerezni.
Köszönöm szépen a lehetőséget. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem