GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szeretném befejezni, amire az előbb nem maradt időm - elnézést kérek Hock képviselő úrtól - a Fidesz javaslataival kapcsolatban. Természetesen örömteli, ha a két javaslat be tudja érni egymást, de itt azért arra felhívnám a figyelmet, hogy hosszú ideje ismertek a Fidesz javaslatai a sajtóból, régóta folynak ezek a tárgyalások, leírva nem láttuk még ezeket, ez fontos lenne. Azt gondolom, erre nyitottak vagyunk, és van, amit tudunk belőle tényleg támogatni. Lehet ésszerűen korlátozni a kampányidőszakot és magukat hirdetéseket is, még akkor is, ha abban valószínűleg komoly vita lesz, hogy a teljes tilalmukat nem tudjuk elfogadni, ahogy azt korábban is említettem.
Az olyan típusú javaslatokkal nehéz mit kezdeni, hogy majd attól lesz rettenetesen olcsóbb a választási kampány, hogy ne legyenek borítékokban a szavazócédulák. Ez egyrészt pénzügyileg sem tűnik olyan nagyon nagy ívű elképzelésnek, másrészt aggályos, mert a szavazás titkosságának alapvető alkotmányelvét sértheti.
Ami a legörömtelibb dolog, azt gondolom… (Pettkó András: Elektronikusan kell szavazni.) Az elektronikus szavazást az SZDSZ elsőként támogatta - Pettkó képviselő úrnak mondom -, ez rajtunk sosem fog múlni.
Visszatérve arra a szerintem nagyon-nagyon dicséretes - és ezt a lehető legőszintébben mondom - elképzelésre, hogy a Fidesznek törvényjavaslata készül arról, hogy a közvetlen elérésre alakuló kampány milyen keretek között folyhasson, nagyon fontos. Mert természetesen, ha egy pártnak vannak aktív aktivistái, akik ezt csinálják, akkor persze, ez menjen, de legyenek meg ennek a szabályai, hiszen nagyon sok választópolgár van, akit zavar az, ha az otthonában rákopognak, rácsöngetnek. A tévét ki tudja kapcsolni, de szabályozatlan ez a dolog. Itt arra kérném önöket, hogy vegyék majd figyelembe mindazt, amit az adatvédelmi biztosok az elmúlt időszakban erről elmondtak, és egy olyan javaslat próbáljon meg elkészülni, és aztán adott esetben közösen nyerjen támogatást, ami az adatvédelmi biztosok által a direktmarketing-kampányokkal kapcsolatban megfogalmazott elvárásokat, aggályokat is figyelembe veszi, mert ezt legalább ennyire fontos lenne szabályozni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem