GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A jogalkotásnak nagyon fontos feladatai vannak sokféle területen, amelyek az emberi jogokat érintik. Hiszen kell foglalkoznunk azzal a kérdéssel, hogy a siketek és nagyothallók emberi jogait tudjuk-e azzal biztosítani, hogy a jelnyelv megfelelő oktatását lehetővé tesszük, adott esetben létrehozunk olyan oktatási intézményeket, ahol integráltan történik az oktatás.
A családon belüli erőszak áldozatainak kérdése, a női esélyegyenlőségi kérdések, vagy éppen az életformák szabadságának kérdése mind-mind olyan kérdések, amelyekkel a jogalkotásnak foglalkoznia kell. És hogy helyes volt az előző ciklusban antidiszkriminációs törvényt alkotni, azt visszaigazolja mindaz, amit miniszter asszony az imént elmondott.
És vannak természetesen a pártoknak is nagyon komoly feladataik ezekben a kérdésekben a parlamenten kívül is, a mindennapi politizálásban. Hiszen a tegnapi napon, az elmúlt napokban azt láthattuk, hogy egy militáns és külsőségeiben, formaságaiban - és itt egy pillanatra vitatkoznék Herényi Károllyal - szándékoltan félelemkeltő, félkatonai szélsőjobboldali alakulat akarja megfélemlíteni Magyarország legnagyobb kisebbségét. E mögött az alakulat mögött áll egy politikai párt, amely szegregálást követel, amely genetikai alapú bűnöző hajlamról beszél, és ezzel a párttal más pártok együttműködnek ebben az országban az önkormányzati hatalom megszerzése és megtartása érdekében.
Bőven van mit tenniük tehát a pártoknak is a politika parlamenten kívüli terepein, kevés már az elhatárolódás, azt gondolom. Konkrét tettekre lenne szükség, az együttműködés azonnali felszámolására mindazon önkormányzatokban, ahol az e mögött a szélsőjobboldali alakulat mögött álló politikai erőkkel, párttal együttműködnek magukat jobbközépnek, polgárinak tartó erők ebben az országban.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem