DR. GARAMHEGYI ÁBEL

Teljes szövegű keresés

DR. GARAMHEGYI ÁBEL
DR. GARAMHEGYI ÁBEL gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Polgármester Úr! Tisztelt Országgyűlés! Valóban, a kormány döntése értelmében 2010-re megvalósuló M43-as autópálya jelenti a végleges megoldást, de addig még bármily erőltetett ütemben is építjük ezt az autópályát, némi víz le fog folyni a Tiszán és a Maroson. Azt kell mondjam, hogy ebben az ügyben valóban bizonyos forgalomcsillapítási vagy forgalomszervezési segítséget kell hogy nyújtsunk a 43-as út mentén élőknek.
A forgalombiztonsági problémák megoldását segíti az a szeptemberben az útpénztár terhére kiírt pályázat, amely az önkormányzatok számára ad lehetőséget arra, hogy műszaki megoldásokkal a főutak településen belüli szakaszainak forgalmát csillapítsák, illetve a gyalogosok védelmét növeljék, a járművek sebességét csökkentsék. Az idén a 43-as számú főútra benyújtott pályázatok is támogatást nyertek, és terveink szerint a 2008. és 2009. években is hasonló kiírásokra sor kerül. Az út egyes részeire forgalombiztonsági audit keretében szakmai javaslat is készült, emellett vállaltuk, hogy az érintettekkel egyeztetünk az átmeneti időszakban megtenni szükséges intézkedések köréről és azok lehetséges finanszírozásáról. Erre még az idén decemberben, tudomásom szerint 18-án kerül sor Makón, ahol a tárca képviselői mellett az útpénztár kezeléséért felelős Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ is képviselteti magát.
Olyan intézkedéseket szeretnénk kidolgozni, amelyek adott esetben körforgalmi csomóponttal, településkapuval vagy a hagyományos, nem szankcionáló, ugyanakkor figyelmeztető sebességmérő rendszerekkel az átkelési szakaszon tudják mérsékelni a közút káros hatásait az ott élőkre, hangsúlyozom, a végleges M43-as felépültéig.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem