LENGYEL ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Farkas Imre figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem régóta vagyunk az Unió tagjai, de láthatjuk, hogy az Unióban is, ha nem is napról napra, de időről időre minden változik, és változnak a trendek.
Azt is tudjuk, már most tudjuk, hogy ez az uniós, tanácsi rendelet nagyon nagy valószínűséggel meg fog változni, fognak változni a futamidők, fognak változni a keretösszegek. Ne próbáljuk meg az emberekkel elhitetni, hogy most hanyatt lehet dőlni, bele lehet ülni a készbe, és itt most már csak jogszabályi finomításokon múlik az, hogy a mostani 40 évesek jövőjéről beszélünk, vagy pedig már a 30 évesekéről is lehet. Ezek politikai túlzások. Maradjunk a realitások talaján!
Van az Unió által adott ilyen lehetőség, amelyik kiegészítő mezőgazdasági támogatásként szerepelhet fakultatív módon. Most ez a lehetőség megvan, egyébként megvolt tavaly is, meg tavalyelőtt is. Végre beszélünk róla. Csak amikor beszélünk róla, akkor ezt tárgyilagosan tegyük, és ne akarjuk elhitetni az emberekkel azt, hogy van egy elszalasztott lehetőség, amiről végre beszélünk, és ez örökké így lesz; és aki most huszonéves, harmincéves mezőgazdasági vállalkozó, az arra számíthat, hogy majd 55 éves korában az EU által támogatott korkedvezményes nyugdíjba elmehet. Ilyet kimondani ma, úgy érzem, politikailag felelőtlenség - nem kellene.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem