KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is Farkas képviselő úrnak szeretném felhívni a figyelmét, nem mi mentünk vissza az időben, Gőgös Zoltán képviselő úr hívta fel a figyelmünket, hogy ezt már 1990-ben is meg lehetett volna valósítani. Tehát mi csak megindokoljuk, hogy miért nem tudtuk megvalósítani. Mert akkor még nem voltunk az Unió tagja, az EMOGA-ból még nem részesedhettünk, ez egy olyan lehetőség, amit 80 százalékban az Európai Unió finanszíroz. Gondolom, '90-ben Csáky képviselőtársam nem tudott volna benyújtani ide egy olyan törvényjavaslatot, hogy az Európai Uniótól igényeljünk 80 százalékos támogatást. Ez képtelenség lett volna. Tehát időben, valóban, köszönöm szépen, ahogy ön mondta, ne menjünk vissza.
S miért ne menjünk vissza? Mert maga a kormányrendelet is, ami először szabályozta ezt az egészet, annak a kormányrendeletnek felolvasom a címét, a 6/2004. számú kormányrendelet szabályozta ezt először: “az Európai Unió közös forrásaiból származó agrártámogatások, az azokhoz kapcsolódó, nemzeti költségvetésből nyújtott kiegészítő támogatások, valamint a nemzeti hatáskörben nyújtott agrártámogatások igénybevételének általános feltételeiről.” Ha ezt a kormányhatározatot megnézi, minden egyes lehetőséget biztosít 2004-től, kivéve a korai nyugdíjazást. A korkedvezményes nyugdíjazásnál egy kis csillag található, és oda van írva, hogy először alkalmazható 2006-tól. Mi ezt kifogásoltuk. Miért nem alkalmaztuk 2004-ben, 2005-ben, ha alkalmazhattuk volna? Alkalmazták a csehek, a lengyelek, hallottuk Gőgös képviselőtársamtól. Mi nem alkalmaztuk. Helyette, és ekkor mondta Csáky képviselőtársam, egy másik, Házon belül született jogszabályt alkalmaztunk, ez volt a “földet életjáradékért” program. Lehet, hogy azt a pénzösszeget 20 százalékban még állhatta volna, ennek a 80 százaléknak a különbözetét, ha akkor ilyen formában használtuk volna fel. Biztos, hogy hasznosabb lehetett volna vagy gazdaságosabb, és igénybe tudtunk volna venni uniós pénzeket.
Köszönöm szépen.
(18.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem