KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Gőgös Zoltán képviselőtársam az általános vitában való felszólalását úgy fejezte be, mintha mi, ellenzéki oldal, nem támogatnánk ezt a törvényjavaslatot, vagy olyanra hivatkozott, mint az európai uniós jogszabály, ami előírja, és nekünk ezt tudomásul kellene venni.
Éppen ellenkezőleg: mi azt szeretnénk, hogy az európai uniós jogszabályokat vegye figyelembe ez a törvényjavaslat. Pont az a bajunk ezzel a törvényjavaslattal, ahogy Ékes képviselő úr is (Jelzésre:), Csáky képviselő úr is mondta - elnézést kérek Csáky képviselőtársamtól. Ahogy ő mondta, valóban próbáljunk az európai joganyaghoz igazodni. És az európai joganyagban pedig nemcsak mezőgazdasági termelő van, és nem is így fogalmazza meg, hanem, mint ahogy már ismertettem, mezőgazdasági üzemet átruházó személy. Ugyanakkor az európai joganyag ismeri a mezőgazdasági dolgozó fogalmát is. Tehát ezekre is ki kellene ezt terjeszteni. Ezt az európai uniós jogszabály engedélyezi.
A bizottság kisebbségi véleményének ismertetésénél is elmondtam azt, hogy a 137/2004-es FVM rendelet sem mezőgazdasági termelőről beszél, hanem gazdaság átadójáról. Tehát épp az a problémánk ezzel a törvényjavaslattal, hogy a rendeletekkel és az európai uniós jogszabályokkal sincs összhangban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem